Hírek
vissza
2023/523

Bíztató U11-es szereplés a rangos nemzetközi tornánSzerző: Németh Zsolt

Bíztató U11-es szereplés a rangos nemzetközi tornán

Csehországban és Németországban, a Mini EURO 2023-as tornán vett részt U11-es csapatunk május 19 és 21 között, ahol a gárda a külföldi szakemberek elismerését is kivívta. A múlt évi szereplésnél sokkal jobban fociztak most a mieink, aki sokat léptek előre nemzetközi szinten, és jobbhelyzetkihasználással még előrébb is végezhettek volna. Az erőfelmérő megmutatta, hogy hol lehet még tovább zárkózni a kontinens korosztályos elitjéhez.

Csoportmeccsek:

Norwegian Soccer Academy - Király SE 3:1

Gólszerző: Varga Máté

Bayern München - Király SE 2:0

Young Boys Bern - Király SE 2:2

Gólszerzők: Windisch Csanád, Horváth Benedek

Team Europa DTFS - Király SE 0:0

Fc Porto - Király SE 2:1

Gólszerző: Horváth Benedek

 

Rájátszás:

Legia Warszawa - Király SE 2:1

Gólszerző: Mészáros Nándor

Hertha BSC - Király SE 3:0

Gentofte FA - Király SE 1:0

Sparta Praha - Király SE 2:0

Young Boys Bern - Király SE 0:1

Gólszerző: Varga Máté

 

 

A Király SE küldöttsége:

Horváth Péter, Sárdy Roland –

Tamás Áron, Petneházi Ádám, Petneházi Sándor, Mészáros Nándor, Tóth-Hencsey Gergő, Varga Máté, Varga Dávid, Horváth Benedek, Szokol Erik, Windisch Csanád, Kovács Barnabás, Németh Ádám, Márkus Bálint

 

Horváth Péter szakmai értékelése:

Nagyon büszke vagyok a „kis” csapatomra! Leírhatatlan élményt szereztek a szüleiknek, maguknak, nekünk. Óriási érzelmeket váltottak ki, a hozzáállásukkal, a mutatott játékukkal! Nagy élmény volt és büszkeséggel töltött el, amit a pályán láttam tőlük. Van bennem egy kis hiányérzet, maradt jó pár gól ebben a tornában, voltak megnyerhető meccsek, amiken domináltunk (de ez már csak az én maximalizmusom és ez semmit nem von le a gyerekek érdemeiből)

Összegezve, összefoglalva a tornát, nagyon elégedett vagyok. Olyan csapatok ellen játszottunk, akik neves klubok akadémiái, kiválasztási rendszerrel, kiválogatott gyerekekkel, akik kiskoruk óta a labdarúgásnak szentelik az életüket. Velük játszottunk nagyon jó mérkőzéseket.

Az tetszett a legjobban, hogy azt a játékot, amit várok tőlük, amit edzésen tanulunk és látok, azt teljes mértékben meg tudták most is valósítani. Voltak labdakihozatalaink, felépített támadásaink, nem csak a védekezésről szólt a játékunk. Több mérkőzésen is végig domináltunk, a klubunk és az általam elképzelt játékstílusban tudtunk focizni. Jó volt nézni kívülről a mérkőzéseket, mert élvezték a fiúk a meccseket, agresszívak voltak és emellett kezdeményezőek és tetszetősen játszottak. Sokat fejlődtek a játék különböző elemeiben a gyerekek az elmúlt évben, amit most a pályán megmutattak. Az egyéni védekezés, amit nagyon sulykoltam, tanítottam, az visszaköszönt és jól látható volt, hogy mennyire jól alkalmazzák a gyerekek. Az átmeneteknél jól ismertük fel a szituációkat és jól tudtunk labdaszerzés után építkezni. Kombinatívan játszottunk, nem csak az egyéni képességek domináltak, észreveszik, keresik és ki tudják alakítani a különböző játékhelyzeteket. Nem ijedtek meg a nagyobb és erősebb gyerekektől, a neves kluboktól, nem számított kivel játszunk. Szép gólokat szereztünk és azok mellett még nagyon sok ziccert alakítottunk ki. Sok tapasztalattal, élménnyel gazdagodtak a fiúk.

A külföldi csapatoknál dominál az 1-1 elleni játék. A fizikai, motoros képességekben járnak előttünk ezek a csapatok. Mindenki nagyobb volt nálunk 2-3 fejjel, erősebbek voltak, lövőerőben sokkal előttünk járnak, gyorsaság szinte minden játékosnál megvan és nagy technikai képzettséggel rendelkeznek. Ezek mellett a mentalitás, a koncentráció, a fegyelem, ami látható és tapasztalható volt mindegyik csapatnál.

Jó volt felmérni az erőnket, persze a realitás talaján maradva, hogy ők azért „még” nem a mi szintünk. Ilyen és ehhez hasonló, külföldi tornákból kell sok a gyerekeknek, hogy ne a nevet nézzék az ellenfeleiknél, hanem a saját képességeiket, azt amit tudnak, így menjenek ki mindig a pályára és akkor az eredmény is jönni fog. Az önbizalmukat kell fejleszteni, mert most is megmutatták, hogyan tudnak játszani. 

 

Útibeszámoló:

A tornára péntek délelőtt indultunk, az első napunk az utazásról szólt. Nagy busszal, a szülőkkel közösen utaztunk a tornára. Reggel 9-kor indultunk. Pár megállásunk volt útközben. Nagyon hosszú volt az út, de a gyerekek jól viselték. A szülők és a gyerekek is játszottak, zenét hallgattak, énekeltek, alvás nem nagyon volt a buszon. 19:00-kor érkeztünk meg a torna helyszínére, Frantiskovy Lázné-ba. Itt a szállás elfoglalása után nagyon finom vacsorát kaptunk. A gyerekek nagy többsége először volt ilyen ott alvós kiránduláson, szülők nélkül. Így minden program, a szállás, a közös reggelik és vacsorák, a játékok nagy élményt jelentettek nekik. Péntek este egy sétára mentünk a gyerekekkel, kimozogni a hosszú utat, a sok ülést. Megnéztük a pályát, ahol másnap a torna zajlott. Ott egy játszótéren játszottak a gyerekek, ami nagyon tetszett nekik. A szállásra visszaérve már csak az alvás maradt.

A másnapi reggeli után korán mentünk a tornára. A mérkőzések előtti hangulat, a körítés felspannolta a gyerekeket. A szülők buzdítva, énekelve, szurkolva várták a őket a stadionban. Ezt a fenomenális hangulatot minden meccsen megkaptuk a szülőktől. Jó volt így mérkőzést játszani a gyerekeknek. A megnyitónál minden csapatnak lejátszották a saját himnuszát. Nagyon jó volt látni a gyerekeket, ahogy egymást átkarolva hallgatták a magyar himnuszt, óriási élmény volt, nem csak nekik, de a büszke szülőknek is.

A mezőny három csoportba osztották, 6-6 csapattal. Így öt mérkőzést játszottunk a csoportban, 18 perces játékidővel. A kialakult végeredmény alapján, a csoportokból a két elsőt tették egy csoportba, a 3. és 4. helyezetteket egy másik csoportba és az 5. és 6. helyezettet a 3. csoportba. Mi 5-ként zárva, 3 vereséggel és 2 döntetlennel a csoport 5. helyén végeztünk. Nagyon jó mérkőzéseket játszottunk. 3 mérkőzésen domináltunk, végig támadva a kapu előtt hibáztunk csak, ott nem tudtuk feltenni a pontot az i-re. A többi mérkőzésen sem játszottunk alárendelt szerepet. A védekezésünk nagyon rendben volt, óriásit küzdöttek és nagyon jól védekeztek egyénileg a fiúk. Minden mérkőzés tetszett, nagy iram volt! A következő csoportból még aznap lejátszottunk két mérkőzést. Ezeken már nagy volt a fáradtság a gyerekeknél. Hosszú volt nekik a nap. 18:30-kor lett vége a focinak, akkor tudtunk elindulni a szállásra.

Visszaérve a szállásra, a vacsora után egy közös programot szerveztünk a fiúknak. Játszottunk, műsoroztunk velük, amit nagyon élveztek. Hiába a fárasztó nap, azért a játékra mindenki összeszedte magát és jó hangulatban ismét felpörögve, önfeledten mutogatta mindenki az activity feladatokat. Utána következett az alvás.

Vasárnap a maradék három helyosztót játszottuk le. Ez a nap már Németországban, Rehau-ban zajlott. 50 perces autóútra volt a csehországi szállásunktól. Ezen a napon is mindent megtettek a fiúk a pályán. Volt egy kisebb hullámvölgy náluk a 2. mérkőzésen, itt mentális problémák voltak, az elkeseredettség látszott. Viszont az utolsó mérkőzésre megint összeszedtük a csapatot. Mindenki szinte újult erővel játszott. Ez volt a 10. mérkőzésük. Mindent megtettek, jól játszottak, de a legjobban a hozzáállást, az akaratot dicsérném ezen a találkozón. Amikor megszerezték a győztes találatot, mindenkiből kiszakadt az öröm, minden gyerekünk a kispadról a pályán volt és együtt ünnepeltek. A szülők és mi sem bírtuk érzelmek nélkül. Nagyon jó élmény volt. Megérdemelték a győzelmet. Büszkék voltunk a gyerekekre!

A Young Boys Bern csapatát meg is tudták előzni a tornán. A 10 mérkőzésünkből hét vereség mellett két döntetlent és egy győzelmet értünk el.

A tornavégi eredményhirdetés után már csak a hosszú út várt ránk. Hajnalban 2:30-kor érkeztünk meg a Király Sportlétesítménybe. Szép három napot hagytunk magunk mögött. Büszkék lehetünk a gyerekeinkre!

 

A torna végeredménye:

 

1.       Ajax Amsterdam

2.       FC Porto

3.       Bayern München

4.       Porta Yokohama

5.       RC Joinville (Paris)

6.       AS Trenčín

7.       RB Leipzig 

8.       Manchester United

9.       NK Domžale

10.     Aarhus GF

11.     DTFS Team Europa

12.     Norwegian Soccer Academy

13.     Hertha Berlin

14.     Gentofte FA

15.     Sparta Praha

16.     Legia Warszawa

17.     Király SE

18.     Young Boys Bern

Kapcsolódó témák: U11-es csapatunk

Képek

Kiemelt videó
Ilyen volt a 4. Tigris Kupa a Répce Sportcsarnokban tovább
Eseménynaptár
hétHKSZECSPSZOV
1812345
196789101112
2013141516171819
2120212223242526
222728293031
Király induló
Irigy Hónaljmirigy - Szombathelyi Tigrisek