2023/113

Bemutatkozás és tapasztalatszerzés OlaszországbanSzerző: Németh Zsolt

Bemutatkozás és tapasztalatszerzés Olaszországban

A Parma invitálására háromnapos szakmai úton vett részt Király Gábor és egyesületünk szakmai vezetője, Hajmási Milán. Az összekapcsolódási pont Berta Barnabás volt, ő közvetítette az olasz klub megkeresését, amit örömmel, nyitottsággal fogadott a Király SE, ennek volt köszönhető a mostani meghívás, amely nagyon tartalmas három napot hozott.

Király Gábor és Hajmási Milán az első napon a San Siroban tekintette meg az Inter-Parma kupamérkőzést. Másnap pedig a Parma edzőközpontjában ismerkedhettek az olasz klub és az ottani utánpótlás felépítésével, szakmai működésével. Testközelből láthatták a különböző korosztályok edzéseit és láthatták a felnőtt bázis működését is. Az olaszok kérésére Király Gábor prezentációval mutatta be a Király SE működését, képzőmunkáját.

A két klub munkatársai egy jövőbemutató, stratégiai együttműködés első lépésének tekintik ezt a találkozást, amelyet a tervek szerint kölcsönös invitálás követhet majd különböző nemzetközi tornákra akár Olaszországban, akár a Király Sportlétesítményben. És várható olyan nemzetközi program is, amiben közösen vesznek részt a felek. A folytatásra mindkét klub nyitott, az együttműködés további módjait közösen kell megtalálni.

Hajmási Milán, a Király SE szakmai vezetője is előre mutatónak értékelte az utazást és az ott tapasztaltakat:

– Mindenképpen egy stratégiai együttműködés első lépéseként tekinthetünk erre a tanulmányútra. A kapcsolatunk a jövőben kiszélesedhet és mindkét fél számára hasznos partnerséggé válhat.

Bepillantást kaptunk az ottani akadémia felépítésébe, működésébe, voltak olyan területei a munkának, amelyekbe mélyebb betekintést is adtak nekünk. Bízom abban, hogy ez a jövőben folytatódni fog, erre mindkét oldalon van szándék. Elsősorban olyan stratégiai pontokról egyeztettünk most, amelyek meghatározhatják a későbbi közös munkát. Mi is bemutattuk a saját egyesületünk felépítését, működését és céljait, ők pedig azokat a területeket világították meg, amelyekben együtt tudunk majd működni.

Tartalmas és értékes napokon vagyunk túl, amelyek során U9-től U16-ig láttunk kinti tréningeket, de voltunk a felnőtt csapat edzésén is és találkoztunk az ott játszó magyar utánpótlás válogatott játékossal, Balogh Botonddal is.

0316171819202122