Hírek
vissza
2021/219

B szintű tehetségközpontként működhet tovább egyesületünk

B szintű tehetségközpontként működhet tovább egyesületünk

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnökségének döntése értelmében a Király Sportegyesület határozatlan időre (mely évente kerül felülvizsgálatra) úgynevezett megyei tehetség központként (B szint) működhet tovább, és a területileg hozzá tartozó körzet központokkal (C szint) felel az amatőr és Grassroots klubokban (D szint) nevelkedő labdarúgók kiválasztásáért, képzéséért és versenyeztetéséért. 

 

 

A független nemzetközi szakmai auditáló cég, a Double Pass az MLSZ elnöksége által meghatározott szempontok alapján, 2020 őszén részletesen felmérte a Bozsik-központként működő 73 hazai utánpótlás nevelő sportszervezetet, és a minősítések alapján javaslatot tett a tehetségközpontok kiválasztására.

Annak érdekében, hogy a fiatalok számára a műhelyek az országban mindenhol könnyen elérhetővé váljanak, megyénként jellemzően egy-egy tehetségközpontot jelölt ki az elnökség. Az országban összesen 27 B szintű tehetségközpont működik majd, Vas megyében ez a Király Sportegyesület lesz.

Az MLSZ célja a regionális tehetségközpontok szakmai és szervezeti fejlődésének elősegítése, az azokban folyó munka ellenőrzése, teljesítmény alapú finanszírozásának kialakítása, az egész országot lefedő, megyei és régiós utánpótlásképző-centrumok hálózatának megalapozása. Az elnökség - a Double Pass objektív visszajelzései alapján - választotta ki azokat az utánpótlásműhelyeket, amelyek területi alapon segítik elő a legtehetségesebb fiatalok kiválasztását és fejlődését.

- Ez a hír még egészen friss, de annyi máris elmondható ezzel kapcsolatban, hogy mérföldkő egyesületünk életében. Nagy öröm, és jó visszajelzés számunkra, hogy a független audit eredményeként a tehetségközpont minősítésre javasolták klubunkat. Bár konkrét információkat a tehetségközpontok működéséről későbbre ígért a szövetség, az biztos, hogy rengeteg feladat, kihívás áll előttünk, amelyeknek természetesen szeretnénk megfelelni, az MLSZ elvárásait maximálisan szem előtt tartva. A Király SE néhány éve elindult egy úton - a célunk minél több jól képzett labdarúgót nevelni a magyar labdarúgásnak -, amit folytatni kívánunk, immár tehetségközpontként - mondta Hajmási Milán, a Király SE utánpótlás szakmai vezetője. 

Kiemelt videó
Tigris Kupa U11 tovább
Eseménynaptár
hétHKSZECSPSZOV
2212345
236789101112
2413141516171819
2520212223242526
2627282930
Király induló
Irigy Hónaljmirigy - Szombathelyi Tigrisek