Hírek
vissza
2023/1112

Az akarat diadalát aratta U12-es csapatunk, az U15 Budaörsről hozott három pontotSzerző: Németh Zsolt

Az akarat diadalát aratta U12-es csapatunk, az U15 Budaörsről hozott három pontot

 

Egyénileg és csapatként is remek védekezést mutatott U12-es csapatunk a győri ETO ellen. A fiúk taktikusan, a tanultakat visszaadva nyerték meg a meccsüket. Az U13 hozzáállásával sem volt semmi probléma, ugyanakkor a srácoknak támadásban több labda nélküli mozgással, veszélyesebben kellene játszaniuk. Az U15-ös csapat Budaörsről hozta el a három pontot, még úgy is, hogy voltak hullámvölgyek a játékukban. U16-os gárdánk már a legelején hátrányba került a bajnokaspiráns vendégcsapattal szemben, és ez rányomta a bélyegét a találkozóra. Az U17 viszont nagyon közel volt a győzelemhez az egyik éllovas ellen, csak egy szabadrúgásból elért, szépségdíjas gól akadályozta meg őket ebben, a meccs 80. percében.

 

U7-es, U9-es, U10-es, U11-es, U14-es, U19-es jelentéssel frissítve!

 

Az U7-es keret hétvégi szerepléséről Kiss Gábor küldött jelentést:

Vasárnap délelőtt kellemes időben rendezték meg az őszi utolsó Bozsik fesztivált, ahol U7-es csapatunk kiváló teljesítménnyel rukkolt elő. Végig kezdeményezően, motiváltan, harcosan fociztak. Rengeteget fejlődtek az elmúlt hónapok alatt. Öröm volt nézni a játékukat. Ami a legfontosabb, hogy élvezik a labdarúgást. Kihasználnak minden egyes pillanatot, amikor focizhatnak, s szívből csinálják.

Köszönöm kollégáimnak a segítséget.

A csapat tagjai: Nagy Zéti, Czimber Márk, Németh-Preutzer Marci, Kero Ádi, Oszkó Venci, Takács Gellért, Vida Áron, Varga Szilárd, Senyei Valér, Elek Nándi, Rácz Alex, Rosta Ákos

 

 

U9-es és U10-es csapatunk utolsó őszi Regionális Bozsik tornáján vett részt Veszprémben. Ellenfeleink a Credobus Mosonmagyaróvár mellett két veszprémi csapat (VLS Veszprém, VFC USE) voltak.

 

Az U9 szerepléséről Vámos Márk küldött összefoglalást:

 

Extra napsütéses időjárásban és jó hangulatban telt az utolsó országos Bozsik tornánk, ehhez tették hozzá a gyerekek a maguk minőségi teljesítményét is. A hosszú hetek gyakorlása nagy százalékban meglátszódott. Eddig hatalmas hangsúly volt a labdakihozatalon-támadásépítésen, egyéni és 2-3 játékos együttes védekezésén, ennek eredménye volt a sok és gyorsan feljuttatott labda a középső és támadó zónába, valamint a kompakt egyéni és csapatvédekezés is, egymást segítve. Héten elkezdtük gyakorolni a középső zónában való játékot, éppen emiatt, mert a hátsóban már megvannak az alapelveink, ez szépen visszajött, sok középső forgatással, kombinációval és területbe bepasszolt labdával tudtunk operálni, ennek eredménye lett a számos védők mögé bejuttatott labda, amit sajnos egyelőre még nem túl hatékonyan oldunk meg, de pár hét múlva ezen is nagy hangsúly lesz az edzéseken. Átlövéseink minősége javul a legtöbbet, sok a helyes lábtartást oktató feladat és a lövő gyakorlatok száma, így ezzel egyenesen arányosan fejlődik ez is, számos gólt ebből értünk el. Továbbá kiemelném a hangulatot, nagyon kellemes és jókedvű az utóbbi időben, emiatt élvezik is a játékot a gyerekek. Gratulálok nekik!

U10-es csapatunk tornáját Horváth András értékelte:

 

Szerencsére az idő kegyes volt hozzánk ezúttal, végig napsütéses, meleg idő volt a mérkőzések alatt. Az elmúlt héten átbeszéltük az ezelőtti tornán látott hibákat és ennek szellemében próbáltuk kijavítani azokat a heti edzéseken. A most látottak alapján úgy gondolom ez sikerült, teljesen más arcunkat mutattuk ezen a tornán. Játékosaimon láttam a magabiztosságot és emellé magas szintű szervezettség is párosult. Támadásainkban meg volt a kellő átütőerő, sok elmozgással sikeresen ki tudtuk hozni a labdát a saját kapunktól és támadásokat tudtunk végig vinni belőle. Ha azt kívánta a játékszituáció bátran felvállaltuk a cselezést a pálya minden területén, ha kellett remekül játszottuk meg a jobb helyzetben lévő társat mélységi átadásokkal. Ahhoz, hogy ez meg tudjon valósulni nem spórolták meg a labda nélküli futásokat a játékosok, a labdásnak pedig végig fent volt a feje így fel tudta mérni időben a legjobb megoldást. Védekezésben nagyot léptünk előre az ezelőtti tornához képest. Főleg ebben mutatkozott meg a szervezettségünk, mindenki betartotta az adott pozíciójára vonatkozó feladatokat. Csapatként és egyénileg is tetszett amit láttam a gyerekektől védekezésben. Többször a jó helyezkedésnek köszönhetően kisegítettük egymást egy-egy jó keresztezéssel. Labdaszerzéseink után gyorsan át tudtunk váltani támadásba, lendületesen támadtuk ellenfeleink kapuját. Helyzeteink nagy részét be tudtuk fejezni kapura lövésekkel, gólokkal. Tetszett a helyzetkihasználásunk hatékonysága. Labdavesztések után végre határozottan visszatámadtunk egyből, de ha úgy kívánta a játékhelyzet visszazártunk a labda vonala mögé. Ebben óriást léptünk előre az ezelőtti tornához képest. Összegezve: domináns, szervezett, kreatív játékot tettek ki a pályára a gyerekek, meg voltam elégedve a teljesítményükkel.

 

Veszprémben szerepelt U11 korosztályunk a Bozsik torna keretein belül. 2 veszprémi csapat mellett a Credobus TK csapata ellen mutathatták meg gyerekeink a tudásukat.

Schimmer Zoltán értékelése:

Ismét egy jól sikerült tornát tudhatunk magunk mögött. Úgy gondolom, hogy hétről hétre tudtunk fejlődni alapelvek terén mind védekezésben, mind támadásban, mind pedig átmenetekben. Öröm számomra, hogy az edzésen gyakoroltakból egyre több elem köszön vissza éles helyzetekben. Az egyéni célok, amiket torna előtt megbeszéltünk, nagyon nagy százalékban megvalósultak a gyerekek által. Gratulálok csapatomnak az egész őszi teljesítményéhez, büszke vagyok Rájuk.

 

U12-es bajnoki mérkőzés:

Király SE – ETO FC Győr 1:0

Gólszerző: Halmosi Medox

 

Horváth Péter értékelése:

„A mai nap a fiúk óriási akarattal és szívvel léptek pályára. Egységesek, rendezettek voltak végig a 80 perc alatt. Csapatként küzdöttek, mindenki hozzátett a mai mérkőzéshez. Kiemelkedő az egyéni védekezés a fiúknál, de ha kellett egymást kisegítve, agresszívan, folyamatosan visszazárva védekeztek. A jó védekezésből az átmenetekre építettünk. Tudatosan fociztunk. Végre játszottunk szélességben a labdaszerzések után, használtuk a területet és továbbra is szenzációs az előre gondolkodás, a területbe történő átadások. Ezeknek köszönhetően több ziccerünk is volt. Végre megjelenik a folyamatos, pozitív kommunikáció a gyerekeknél. Amit az öltözőben kértem a mai mérkőzésre, szinte 100%-osan megvalósították. A csapatmunka mellett az egyéni fejlődés nagyon jól látszik a játékosaimon. A meccs utáni pillanatokért, amiket egy ilyen győzelem ad a gyerekeknek, megéri a sok belefektetett idő és munka!”

 

U13-as bajnoki mérkőzés:

Király SE- ETO FC Győr 0:4 (0:1, 0:1, 0:1, 0:1)

Tanai B. - MÉSZÁROS N., Szalay Z., VÁMOS K., Szász A. - Tóth-Hencsey G., Klauzer D., Szőke D. - Varga B.

Csereként pályára lépett: Jéri Zs., Böndicz M.

 

Németh Bálint így látta a találkozót:

- A szervezettséggel és a hozzáállással végre elégedett lehetek, ráadásul egy nagyon erős Győr ellen valósítottuk ezt meg, amely mind a négy gólját pontrúgás után tudta megszerezni.

Támadásban továbbra sem tudunk minőséget hozni, veszélytelenek vagyunk az ellenfél kapujára. Több futásra, labda nélküli mozgásra lenne szükség illetve olyan egyéni megoldásokra, amik veszélyt jelenthetnek az ellenfél kapujára.

Összességében elégedett vagyok a srácokkal, karakterek voltak a pályán, a többi dologban pedig megpróbálunk fejlődni.

 

U14-es bajnoki mérkőzés:

Budaörs – Király SE

Eredmény: 3-2 (1-2)

 

Összeállítás: Petneházi Ádám - Börzsei Péter, Németh Hunor, Borbély Lóránt - Imre Bálint, Varga Bálint (Horváth Olivér), Sodics Mátyás, Kósa Botond - Hegyi Marcell (Iván Csongor), Kerék Bálint, Németh Barna (Drótos Berton)

Vezetőedző: Töreki Amand

Király SE gólszerzők: Sodics Mátyás, Németh Barna

 

Töreki Amand így foglalta össze a találkozót:

"Vannak a hollywoodi filmek, melyeknek jó végük van és vannak a francia filmek, melyeknek általában rossz végük van. Mi most egy francia filmben voltunk. Hiába domináltuk a mérkőzést és vezettünk a félidőben, a második játékrész első percében az ellenfél egy számukra szerencsés, számunkra igazán peches góllal egyenlített. Ezután még nagyobb tempót kezdtünk el diktálni, nagy arányban birtokoltuk a labdát és sorra alakítottuk a helyzeteinket, de vagy a budaörsi kapus védett, vagy a kapufáról pattant ki a labda, vagy egy védő mentett a gólvonalról több esetben is.

A hosszabbításban ismét volt két óriási ziccerünk, majd ahogyan lenni szokott az ellenfél egy szögletünk után megkontrázott minket és megszerezte a győzelmet.

 

Gratulálok a játékosaimnak, nagyon jól futballoztak, de sajnos a futball ezúttal nem volt igazságos."


U15-ös bajnoki mérkőzés:

Budaörs - Király SE 2:3 (0:1)

Tóth Do. - SZABÓ B., Somfalvi Á., Turczi D., KÓSA B. (Gerencsér Z.) - NÉMETH H. (Szász Á.) - Tóth Dé., KOLOMPÁR Z., - Őri B., Puporka A., Karvalics B.

Gólszerző: Karvalics B., Kolompár Z., Szász Á.

 

Hujber Bálint összefoglalója:

A Budaörs jelenlegi helyzetét ismerve, előzetesen arra számítottam, hogy dominálni fogunk a mérkőzésen. Ha az első félidőben nem is valósult ez meg feltétlenül, a vezetést sikerült megszereznünk. A szünetig bezárólag inkább kapkodó és sok technikai hibával tarkított, hektikus játék jellemezte mindkét csapat teljesítményét. A második játékrész első 10 percét megnyomta a hazai csapat, de újabb gólt nekünk sikerült szereznünk. Ez volt azt gondolom a számunkra kedvező fordulópontja a párharcnak. Fellazult a budaörsi védelem, egyre több veszélyes gólhelyzetet alakítottunk ki, a harmadik találatunkat is megszereztük. Ennek ellenére ahelyett, hogy lezártuk volna a végérvényesen a mérkőzést, kétszer kihagyott a figyelem, amiből szorosabbá és nehezebbé tettük a saját magunk dolgát. A legfontosabb célt mégis elértük. Sikerült azt a győzelmet megszereznünk, ami jót tesz testileg-lelkileg az egész csapatnak!

 

U16-os bajnoki mérkőzés:

Király SE - Főnix Gold 1-4 (1-1)

Bakucz M. - Sodics, Turczi, Nyári, Károly, - Őri B., Szász F - Samu, Kolompár, Hegyi - Tancsics 

Csere: Tóth-Vígh, Puporka, Kulcsár

Kolompár, Somfalvi, Szabó B.

 

Marton Róbert jelentése:

A bajnokaspiráns Főnix csapatát láttuk vendégül, a péntekre előrehozott bajnokin.

Rosszabbul nem is indulhatott volna a mérkőzés! Az első percben egy sarokrúgás után, saját kapunkba továbbítva a labdát, máris hátrányba kerültünk.

Rögtön ezután esély adódott az egyenlítésre, de a vendégek a gólvonalról ki tudták vágni a labdát. Egy szabadrúgást követően, Hegyi szép találatával egalizáltunk.

A további percek is vendégfölénnyel folytatódtak, de a kaput nem sikerült eltalálniuk vagy önfeláldozóan blokkoltuk a lövéseiket.

A második játékrész hasonlóan folytatódott, ahogy az első befejeződött, nagy vendégfölénnyel.

Elsősorban a védekezés jellemezte játékunkat, amit a 72.percig jól oldottunk meg. Ekkor a védőnknél két fejjel magasabb támadó ellen nem volt ellenszerünk, aki a kapuba fejelt, ezzel megszerezvén a vezetést, amit még két további góllal megtoldottak.

A három meghatározó középpályásunk hiánya előrevetítette a várható mérkőzésképet. A fizikálisan, és technikailag képzettebb Főnix Gold megérdemelten távozott három ponttal a Király Sportlétesítményből.

 

U17-es bajnoki mérkőzés:

Király SE - Főnix Gold 1-1 (1-0)

Guzmics- BAUMGARTNER, MAYER, Breznovits (Hirsch-Nagy 90.p.), WILHELM- BODOR, LÁSZLÓ, TÓTH- Kardos (Czingráber 59.p.), Bakucz, Gergely

Gól: László 38.p.

 

Kovács Zsolt így foglalta össze a látottakat:

A bajnokság élcsapata látogatott hozzánk péntek délután a Király Sportlétesítményben. Úgy gondolom egy kimondottan jó félidőt produkáltak a srácok, pedig nem volt könnyű dolguk, hiszen az eddigi mérkőzések egyik leglabdabiztosabb csapata volt az ellenfél.

Pozitívum, hogy hiába volt az ellenfélnél többet a labda, ez helyzetekben nem mutatkozott meg, sőt helyzetek alapján közelebb álltunk a győzelemhez.

Az első félidőben Bodor pontrúgása után mi szereztük meg a vezetést, amikor Kardos lefejelt labdáját a hetek óta jó futballozó László egy átvétel után lőtt a Főnix kapujába.

80 percig nagyon közel álltunk az óriási bravúrhoz, amikor a sokadik felesleges falt után megítélt szabadrúgást szépségdíjas módon értékesítette a vendégjátékos.

Mindent egybevetve egy nagyon jó ellenfél ellen szereztünk 1 pontot, amiért a srácoknak óriási gratuláció jár. Egész héten ahogy edzettek a fiúk, illetve ahogy játszottak ma, azzal rászolgáltak erre a pontra. Mentálisan nagyon sokat léptünk előre, büszke vagyok a csapatomra.

 

 

II. Kerület U19 – Király SE U19 (0:0) 1-0

Csapatösszeállítás:

ADY CS., Fliegler Á. (NAGY Á. 30’), Vass D., Mosonyi M., Horváth B., Karvalics K., VILICS M., Kovács Á. (Kovács Sz. 70’), BALIKÓ Á., Márkus D. (Németh K. 59’), Ligeti L.

 

Dancs Zoltán így értékelte a mérkőzést:

A bajnokság 2. helyezettjéhez utaztunk. A hosszú út és a rossz idő ellenére nagyon jól kezdtük a mérkőzést. Magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést és igyekeztünk kombinatív játékkal az ellenfél védelmét megbontani. Egy szép szélsőjáték után először Ligeti, majd Márkus is helyzetbe került, gólt azonban nem sikerült rúgnunk. Ellenfelünk gyors kontrákból és beadásokból próbált veszélyt teremteni, ezeket azonban rendre hárítani tudtuk.

A második félidőben is ragaszkodtunk a játékunkhoz, és próbáltuk ezt rákényszeríteni az ellenfelünkre, viszont itt már több technikai hibát vétettünk, így kevésbé tudtunk veszélyesek maradni. Egy pontrúgás után nem ugrottunk fel kellő határozottsággal fejelni és ezt a házigazda ki is használta, megszerezte a vezetést (52’). A hátralévő időben feljavult a támadójátékunk. Két alkalommal az ellenfél kapusának kellett bravúrt bemutatnia, majd Márkus és Ligeti ketten vezették a védőre a labdát, sajnos az utolsó passzba itt is hiba csúszott. A mérkőzés ezen szakaszában ellenfelünknek is voltak lehetőségei egy esetben Ady Csaba védett szép mozdulattal. Minden erőfeszítésünk ellenére az eredmény már nem változott így a hazai csapat örülhetett a 3 pontnak.

Összességében:

A bajnokság élcsapatával játszottunk egy végig kiélezett mérkőzést. Játékban, főleg az első félidőben, domináltunk. Sajnos az egész szezon során küzdünk a gólszerzéssel. Pozitívum azonban a játékosok hozzáállása és a játékban mutatott fejlődésük.

 

Képek

Kiemelt videó
Tigris Kupa U11 tovább
Eseménynaptár
hétHKSZECSPSZOV
48123
4945678910
5011121314151617
5118192021222324
5225262728293031
Király induló
Irigy Hónaljmirigy - Szombathelyi Tigrisek