2022/913

A Turányi emléktornán jártunk

Mosonmagyaróváron rendezték meg a II. Turány Imre Emléktornát, amelyen az U7-től az U11-ig öt korosztályban is képviseltette magát egyesületünk. Eredmények, tapasztalatok, edzői értékelések.

U11-es csapatunk jól küzdött és a 3. helyen végzett.

Horváth Péter, vezetőedző, U11: - Kevesen voltunk ezen a hétvégén, több játékosunk is az U12-es bajnoki mérkőzésen szerepelt, így kiegészültünk négy játékossal az U10-es csapatból. Jó napot tudhattunk magunk mögött. Sok pozitívum volt a játékunkban, nagyon tetszettek a látottak. Külön kiemelném az agresszivitásunkat, a letámadást, labdaszerzést, visszatámadást. Jó volt a hozzáállás! A kisebbek nagyon odatették magukat és mind a négyen jól játszottak. Két gólt kaptunk a tornán, ami mutatja a jó védekezést. Örülök az egyéni fejlődéseknek, több játékosomat is ki lehet emelni. Köszönjük a szervezést, jó délelőtt volt, élvezték a fiúk tornát!

Eredmények:

Csoportmeccsek:

MTE 1904-Király SE 1-1

Hegyeshalom-Király SE 0-3

Üstökös SE Győr-Király SE 0-5

Gyirmót SE Győr-Király SE 1-0

A 3. helyért:

Nebuló-Király 0-3.

U10-es csapatunk az ötödik helyen zárt a tornát.

Hujber Bálint, vezetőedző, U10: - A tornával kapcsolatban pozitívumként emelném ki, hogy támadásban a létszámfölényes játékhelyzeteket nagy százalékban gólokra váltottuk. A kapuból tudatosan felépítve, támadólag, kapura törően fociztunk. Ami negatívum, hogy két komoly hibánk, amit a saját kapunk előtt vétettünk, meg is pecsételte a helyezésbeli sorsunkat. Természetesen a helyezés abszolút másodlagos, de érezhették a srácok, hogy ennyit jelent, ha kicsit is kihagy a figyelem. Külön öröm, hogy ezt a játékosok is felismerték és megértették, a torna további részében tudtunk váltani és a védekezésben is teljesen rendben voltunk. Hasznos tapasztalatokat szereztünk. Elégedett vagyok, hiszen a hétről hétre tanultakat kaptam vissza a gyerekektől, úgy gondolom, hogy az elmúlt tornánk óta léptünk előre és ez a legfontosabb.

U9-es együttesünk a harmadik helyen végzett.

Koman Vladimir, vezetőedző, U9: - Négy mérkőzésből kettőt megnyertünk (Győrújfalu: 2-0, Hegyeshalom 12-0), kétszer pedig kikaptunk (Petrzalka: 1-6, MTE 1904: 2-3). A gyerekek az iskolakezdés miatt egy kicsit fáradtabbak voltak, nehezebben tudtak koncentrálni. De semmi baj, megyünk tovább, és a következő tornáinkon már sokkal jobb teljesítményt fogunk nyújtani.

U8-as csapatunk mind a négy mérkőzését megnyerve első lett.

Vámos Márk, vezetőedző, U8: - Az első három meccsünkön néha kicsit bátortalanul játszottunk, technikai hibákat is vétettünk, ezzel együtt is, nagyrészt fölényben játszva, magabiztosan tudtunk nyerni. Az utolsó csatát álmosan kezdtük, kaptunk két gólt az elején. Ami viszont ezután történt, arra emelem kalapom, mert akkor láttam szikrát a gyerekek szemében. Megfordítottuk a meccset, ezzel hibátlanul nyertük meg a tornát. Látszott azért, hogy első idei tornánk volt, de mivel sorban 9-10 hasonló megmérettetés áll előttünk, bőven lesz lehetőség fejlődni. Pozitívum, hogy így is magas szinten, domináns játékkal vittük végig a tornát.

Eredmények:

Király SE-Rajka 9-0

Király SE-Petrzalka 5-0

Király Se-Gyirmót SE Győr 4-0

Király SE-MTE 1904 3-2

U7-es gárdánk második helyen zárt.

Farkas Gábor, vezetőedző, U7: - Csapatunknak ez volt a legelső tornája, amelyen azonnal egy nagyszerű eredményt értünk: nyolc csapatból lettünk másodikak. Amit láttam a gyerekektől, azzal részben elégedett vagyok, de vannak dolgok (agresszivitás, nyomás helyezése a labdás emberre, koncentráció, figyelem), amin majd javítanunk, fejlődnünk kell. Összességében azonban elsőre ez nagyon jó volt!