Hírek
vissza
2021/515

A Sárvár nyerte a rangadót

A Sárvár nyerte a rangadót

A veszélyesebben futballozó Sárvár FC nyerte a Vas megyei I. osztály rangadóját, csapatunk szünetig kétgólos hátrányba került, a második félidőben Halmosi révén szépíteni tudtunk, de a pontszerzés nem sikerült. A sárváriak ezzel nagyon közel kerültek a bajnoki címhez. 

Sárvár FC-Király SE 2-1 (2-0), Sárvár, 300 néző, megyei I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Papp Á. 

Sárvár: Viganó - Szabó B., Horváth A., Tóth M., Kovács B. - Fider, Marsai M. - Papp M. (Nagy D. a 87. p.) , Potyi, Szabó R. - Csákvári (Horváth K. a 88. p.). Edző: Haraszti Zsolt. 

Király SE: Király M. - Takács D., Subicz, Kiss K. (Hegedűs a 27. p.), Devecseri (Kiss Á. a 80. p.) - Szalay - Kudron (Fábián az 57. p.), Kalmár (Tamás a 66. p.), Németh D., Marton Gy. - Halmosi. Edző: Hegyi László.

Gólszerzők: Csákvári 11-esből a 11., Tóth M. a 46., illetve Halmosi a 68. p. 

Gyászszünettel kezdődött a mérkőzés, a 44 éves születésnapján tragikus hirtelenséggel elhunyt Joó András emlékére, aki ezer szállal kötödött az SFC-hez, korábban játékosként, majd edzőként is szolgálta a zöld-fehéreket.

A szakadó eső ellenére megtelt a két fedett lelátó rész a mérkőzés kezdetére, Szombathelyről is sokan érkeztek. Kapufával indult a mérkőzés, egy baloldali sárvári szabadrúgást követően egy hazai lábról pattant a lécre a labda, válaszképpen a túloldalon Halmosi 14 méteres fejesét fogta Viganó. A Sárvár birtokolta valamivel többet a labdát, de a vizes, csúszós talajon az utolsó passzok a félidő hajrájáig egyik csapat játékosainak sem sikerültek.

A 41. percben a megsérült Kiss Krisztián helyére hátra húzódó Marton György követett el szabálytalanságot - hogy fault volt, nem kérdés, de a mozdulat a 16-oson kívül történt, Papp játékvezető viszont ezt nem így látta, szabadrúgás helyett büntetőt ítélt, amit Csákvári a jó irányba mozduló Király Mátyás mellett a kapu bal oldalába lőtt (1-0). Nem sokkal a félidő lefújása előtt 30 méterről, az oldalvonal mellől végezhetett el szabadrúgást a Sárvár, és az előre húzódó Tóth Márkó a hosszú sarokba csúsztatta Szabó Roland beadását (2-0). 

A második félidőben feltolta védekezését a sárga mezes vendégcsapat, ám a labdavesztésekből az 58-63. percek között rendre jól jött el a házigazda, Marsai, Potyi és Szabó Roland is lezárhatta volna a mérkőzést, ám vagy a kapufa mentett, vagy a játékosok céloztak pontatlanul. Ami nem ment be az egyik oldalon, az összejött a másikon: a 68. percben a csereként beállt Fábián szép mozdulattal ugratta ki Halmosit, aki Viganót megelőzve nyesett a hosszú sarokba - visszahozva  a meccsbe a Királyt.

A maradék 25 percben a KSE igyekezett nyomást gyakorolni a zöld mezesekre, Hegyi edző Subiczot is felküldte centernek, ám a Haraszti-csapat rutinosan tördelte a játékot, megbecsülte a labdákat, lepörgette a maradék játékidőt, aminek a jutalma végül három pont lett. 

A hazai szurkolók a lefújás után bajnokként ünnepelték övéiket, ami tényszerűen még nem igaz, de kétségtelen, hogy a Sárvár FC nagyon közel került ahhoz, hogy megnyerje a Vas megyei I. osztály 2020/21-es küzdelmeit. 


Hegyi László:
Az első félidőben kevés alkalommal forogtak veszélyben a kapuk, a Sárvár mégis tudott két gólt szerezni, két pontrúgást követően. Szünet után erőben felülmúltuk a házigazdákat, de ezzel együtt is csak szépítenünk sikerült.  

Kapcsolódó témák: Felnőtt labdarúgás

Képek

Kiemelt videó
Ilyen volt a 4. Tigris Kupa a Répce Sportcsarnokban tovább
Eseménynaptár
hétHKSZECSPSZOV
141234567
15891011121314
1615161718192021
1722232425262728
182930
Király induló
Irigy Hónaljmirigy - Szombathelyi Tigrisek