2022/614

A négymeccses hullámvölgy döntő volt

Szépen keretezte a 2021/22-es bajnoki szezont - 10 győzelem és 3 döntetlen az első 13 és az utolsó 13 fordulóban is - megyei I-es csapatunk, amely a 14-17. fordulók közötti hullámvölgynek köszönheti, hogy a tavalyi eredményt megismételve a Sárvár FC mögött ismét második helyen zárt a bajnokságban. A Halmosi Zoltán Vas Megyei Kupában viszont felért a csúcsra csapatunk, egy fantasztikus hangulatú döntőben elhódította a kupát.

Gólszerzésben és védekezésben is fejlődött együttesünk az előző bajnoki évhez képest, hiszen, a 2020/2021-es idénybeli 65 ponthoz képest ezúttal 68 egységgel zárt, és a lőtt (90) valamint a kapott (26) gólok tekintetében is felülmúlta a korábbi, 83-27-es gólarányt.

A magunk mögött hagyott évadot egyébként remekül indították a sárga-szürkék, és a 13. fordulóra - köszönhetően a 10 győzelemnek és 3 iksznek - három pontos előnnyel álltak a tabellán a Sárvár FC előtt. Ám az őszi utolsó kettő és a tavaszi első két fordulóban jött egy hullámvölgy, a megszerezhető tizenkét pontból csak kettőt tudtak begyűjteni a mieink - KSE-Vép VSE 2-2, Kőszegi Lóránt FC-KSE 2-1, Jánosháza VSE-KSE 0-0, KSE-Vasi Bádogos Kft. Táplán SE 1-2 - így mire elkövetkezett a 18. forduló, már a Celldömölk (41 pont), a Sárvár (39 pont) és a Vép (38 pont) is előttünk állt a tabellán, Hegyi László csapata visszacsúszott a negyedik helyre (35 pont).

Ezután nagy hajrába kezdett csapatunk, a hátralévő 13 bajnokin 10 győzelem mellett 3 döntetlent ért el, de a közben összeszedett hátrányt már nem sikerült eltüntetni, mivel a Rába-parti rivális is extra tavaszt futott: 15-ből 14 meccset nyert a bajnokságban, egyedül csapatunk rabolt pontot Sárváron (0-0) áprilisban.

- Egyértelműen léptünk előre a tavalyi évhez képest, amit a statisztika is alátámaszt. Idén többet birtokoltuk a labdát, és alig volt olyan mérkőzésünk, ahol nem domináltunk egyértelműen. A támadás befejezéseink is gördülékenyebbek voltak, még úgy is, hogy márciusban egy súlyos sérülés miatt kiesett a jó formában lévő szélsőnk, Fábián Bálint, Halmosi Péterre pedig egy betegség miatt az utolsó négy mérkőzésen nem számíthattunk. Az áttörés azonban hiányzott, és ennek okait elsősorban mentális tényezőkben látom. A Sárvár, a Vép és a Celldömölk elleni rangadókon is vezettünk, vagy a tavaszi sárvári találkozón négy ziccerünk is volt, mégsem sikerült nyernünk, ami egy mentális pluszt, nagy lökést jelentett volna a társaságnak. Aminek viszont maradéktalanul lehet örülni, hogy összhangban egyesületünk filozófiájával idén is sok fiatal mutatkozott be a felnőttek között, és voltak olyanok, akik sztenderd játékosokká váltak időközben. A fiatalok beépítése továbbra is fontos szempont lesz, és azon leszünk, hogy fejlesszük játékosainkat, hogy a kiélezett meccs szituációkat a jövőben koncentráltabban, fókuszáltabban tudják kezelni - értékelte a szezont Hegyi László vezetőedző.

Ami pedig a házi góllövő listát illeti, a Király SE legeredményesebb futballistája a bajnokság hajráját betegség miatt kihagyni kényszerülő, így is 26 bajnokin 31 gólig jutó - és ezzel a 34 gólos Vidák Balázs (Vasi Bádogos Kft. Táplán SE) mögött a góllövő listán másodikként záró -, még mindig nagyon motivált Halmosi Péter volt. Németh Dominik mérlege: 25/12, míg a márciusban keresztszalag-szakadást szenvedő Fábián Bálint 19 bajnokin 11 találatig jutott.

Meg kell emlékeznünk a Halmosi Zoltán Vas Megyei Kupáról is, ebben a sorozatban csapatunk nagyszerűen vette az akadályokat, az elődöntőben Sárváron búcsúztatta az akkor már bajnok zöld-fehéreket, a fináléban pedig közel 2000 néző előtt a Haladás Sportkomplexumban remek és látványos játékkal verte a Tutitextil-Körmendi VSE-t.