Hírek
vissza
2024/207

A Királyból a profi labdarúgásbaSzerző: Németh Zsolt

A Királyból a profi labdarúgásba

 

Ma jelentette be az NB II. Merkantil Bank Ligában szereplő Kolorcity Kazincbarcika SC, hogy profi szerződést kötött a Király SE fiatal kapusával, Király Mátyással. Veszelinov Dániel után ő a második kapus, aki a Királyból jut el a hivatásos labdarúgásig.

 

 

Hajmási Milán, a Király SE szakmai vezetője:

„Ez a szerződés inspirációt adhat miden utánpótlás labdarúgónknak ahhoz, hogy a hivatásos labdarúgás világát célozzák meg. Láthatják, hiszen számos példa igazolja, hogy ha valaki mindent belead és beleteszi a szükséges munkát, akkor profi szerződéshez juthat, magasabb szintre léphet előre az egyesületünkből.”

 

Király Gábor, a nevelőegyesület elnöke:

„Egyesületünkből egy újabb játékos lépett magasabb szintre Veszelinov Dániel után, ami nem előzmény nélküli. A múlt év nyarán két játékosunk igazolt akadémiára. Mészáros Barni a Puskás Akadémiára, Gombás Máté pedig Győrbe. Mellettük két felnőtt kerettagunk ment NB III-as csapatba. Most pedig egy profi csapat figyelt fel a 2004-es születésű, fiatal kapusra. Ez visszaigazolást jelent számunkra, hogy jó az irány, amit megcéloztunk a munkánkban. Türelmesen neveljük a gyerekeket, nem siettetünk semmit. Amikor eljön a továbblépés ideje, akkor a sportolóink igazolni tudják, hogy mire hivatottak.

A mostani profi szerződés nagyon jó lehetőséget ad a fiatal kapusunk számára az egyéni kiteljesedéséhez, csak rajta múlik, hogy ezzel hogyan tud élni.”

 

Kapcsolódó témák: Felnőtt labdarúgás

Képek

Kiemelt videó
Ilyen volt a 4. Tigris Kupa a Répce Sportcsarnokban tovább
Eseménynaptár
hétHKSZECSPSZOV
051234
06567891011
0712131415161718
0819202122232425
0926272829
Király induló
Irigy Hónaljmirigy - Szombathelyi Tigrisek