Hírek
vissza
2024/421

A kicsik tornákon, a nagyobbak bajnokikon léptek pályára a hétvégénSzerző: Németh Zsolt

A kicsik tornákon, a nagyobbak bajnokikon léptek pályára a hétvégén

 

U11-es együttesünk Zalaegerszegen szerepelt szombaton, Bozsik Tornán, au U15-ös keret pedig a Fehérvér KC vendége volt, ahol nagy különbség alakult ki a két együttes játéka között. Az U16 egy pontra rászolgált volna a Kaposvár házigazdájaként, de egy góllal alul maradt. Az U19 pedig egy félidőn át volt partiban a vendég Tatabánya ellen.

Beszámolóinkat folyamatosan bővítjük.

U7-es, U9-es, U10-es, U12-es, U13-as, U14-es és U17-es jelentéssel frissítve!

 

U7-es csapatunk hétvégi programjáról Kiss Gábor számolt be:

„Szombaton a Gyirmót FC csapatát fogadtuk egy edzőmérkőzésre. 1,5 órán keresztül a focié volt a főszerep. Három pályán folyamatosan játszottak a csapatok, melyekből kettőn klasszikus foci volt 2 kapura, míg a harmadik pályán 4 kapus játék volt, úgynevezett „Funinho” játék. Így változó körülmények között, folyamatosan fociztak a gyerekek. 10 perces meccsek között éppen egy szusszanásnyi idő volt, amíg frissítettek, megbeszélték a történteket, s már mentek is a következő pályára játszani.

Nagyon jó mérkőzéseket játszottunk, s teljes mértékben hasznos délelőtt volt. Rengeteg csel, küzdelem, szép megoldások és gólok jellemezték a csapatok játékát.

Az ilyen és ehhez hasonló edzőmérkőzések nagyban segítik a játékosok fejlődését, valamint a labdarúgás közegéhez való beilleszkedésüket.

Nagyon elégedett voltak a látottakkal, minden játékosom maximális erőbedobással focizta végig a meccseket. Büszke voltam rájuk. Jó volt látni, hogy mennyit fejlődtek az elmúlt időszakban.

A Gyirmót FC csaptának pedig hálásan köszönjük, hogy elfogadták a meghívásunkat. Nagyon méltó ellenfeleink voltak. Bízom benne, hogy mindkét csapat csak profitált a délelőtti mozgásból.

 

A csapat tagjai: Héra Zétény, Rácz Alex, Lukátsi Zalán, Elek Nándi, Elek Zsigmond, Oszkó Csanád, Oszkó Vencel, Gáncs Attila, Varga Szilárd, Nagy Zétény, Kovács Balázs, Kero Ádám

 

U9-es csapatunk a Regionális Bozsik program keretein belül ezúttal Zalaegerszegen szerepelt.

Ellenfeleink: Zalaegerszeg, Illés Akadémia, Veszprém

 

Horváth András edző értékelése:

 

„Sajnos ezúttal nem tudtuk azt a szintet nyújtani, mint az előző két tornán. Számunkra ez most egy ilyen nap volt, ennek ellenére küzdöttek, hajtottak a gyerekek becsülettel. Labdával való játékunk akadozott, meghatározó szituációk többségében rosszul döntöttünk. Voltak jó elképzeléseink, de lassan gondolkodtunk vagy cselekedtünk ezért általában elhaltak ezek a próbálkozások. Mindezek ellenére szép gólokat tudtunk szerezni. Védekezésünk talán egy fokkal jobban működött most, főleg a saját térfélen való egy-egy elleni játékhelyzetekben. Sok labdát tudtunk szerezni, fájó pont, hogy ezt leginkább csak hátul tettük meg, elől rendre alulmaradtunk a párharcokban. Most az akarat és a küzdés mellé nem párosult jó játék, de ennek ellenére büszke vagyok a gyerekeimre, mert nagyon jó teljesítményt nyújtanak az edzéseken és – a mostani szereplés kivételével – az elmúlt tornákon jól is fociztak.”

 

 

U10-es gárdánk Zalaegerszegen járt tornán.

Vámos Márk számolt be az ott történtekről:

 

„Szombat délután következett az újabb fordulónk, ez a nap hozta az első két meccsen a valaha látott legkomplettebb és legélesebb játékot, amit láttam a gyerekektől. 1v1-es játékhelyzetben nem volt hibánk, védekezésben közel voltunk az ellenfélhez, nem volt vesztett párharcunk, nem hagytuk őket kibontakozni, elrontottuk a jellemző kombinatív játékukat. Támadásban pedig végre szinte mindig kerestük a szélsőket, valamint a szélességi irányú cseleket is, elég eredményesen is, mely végén a héten sokat gyakorolt beadás utáni befejezéseink most nagyon jól működtek, sok szélső beadásból szereztünk gólt. Labda nélküli játékban, elmozgásokban, területek kihasználásában és a lemozgásokban is sokat fejlődtünk. Harmadik meccsen a legkellemetlenebb ellenfél átgázolt rajtunk a saját játékunkkal, ezúttal ők voltak agresszívak és nyerték meg az 1v1-es párharcokat. De összességében ott viszont a kombinatív játékkal voltam elégedett, sajnos semmi sem jött össze a támadózónában, de az első két meccsen mutatott szinte hibátlan játék kárpótol ebben az utolsó meccs okozta szomorkodásban. Gratulálok most a gyerekeknek, csak így tovább, átmenteni ezt minden hétre.”

 

Szombaton Zalaegerszegen szerepelt U11 korosztályunk Bozsik torna keretein belül, ellenfeleink az Illés Akadémia és a Veszprém csapatai voltak a házigazda ZTE csapata mellett.

Schimmer Zoltán értékelése:

Sajnos ugyanaz a forgatókönyv hétről-hétre, játékban lépünk előre folyamatosan tornáról tornára, aztán kapu elé érve elbizonytalanodunk. A mai napon is rengetegszer értünk az ellenfeleink kapuja elé, de ennyi helyzetet kihagyva nehéz mérkőzést nyerni. Továbbra is a helyzetkihasználásunk a mi Achilles pontunk, hiszen játékban minden meccsen partiban voltunk, de míg ellenünk kihasználják a lehetőségeket a csapatok, addig mi nagyobbnál nagyobb helyzeteket is elpuskázzuk. Látom a gyerekeken a fejlődést a játék többi elemében, hiszen korábban ennyi lehetőséget nem tudtunk teremteni magunknak, illetve az ellenfelek is nehezebben jutnak már el a mi kapunkig. Dolgozunk tovább és bízom benne, hogy góllövés tekintetben is fel tudjuk tenni a pontot az i-re a szezon hátralévő részében!

Keret:

Szabó Bence, Sánta Botond, Csergőffy Ákos, Ilyés Bence, Czlenner Benett, Fülöp Máté, Imre Ádám, Bertha Benett, Szabó Samu, Bogár Bence, Balasa Endre, Binder Levente

 


Király SE U12 – Credobus Mosonmagyaróvár U12   0:0

Horváth Péter értékelése:

 

„Jó iramban fociztak ma is a gyerekek. Továbbra is csak dicsérni lehet a hozzáállásukat, motiváltságukat. Agresszív, kemény játék jellemez minket, nagyon kevés párharcot veszítettek el ma is a fiúk. Végig kezdeményezően játszottak támadásban és védekezésben egyaránt, sok helyzetet alakítottak ki és a mai találkozón végig domináltak. Az első 40 percben a kapuja elé szögezték a Mosonmagyaróvárt, sajnos a nagyobbnál-nagyobb ziccerek is kimaradtak. Az ellenfél egy-egy kontra erejéig tudott lélegzethez jutni. A mérkőzés utolsó 7-8 percében a nagy akarat, mindenáron gólszerzés, kapkodóvá, izgulóssá tette a játékunkat és ez sok hibával párosult, ekkor beszorultunk a kapunk elé. Ezeket a perceket leszámítva viszont nagyon elégedett vagyok a mutatott teljesítménnyel. Sajnos a legfontosabb dolog ma hiányzott, nem szereztünk gólt, ennek ellenére is gratulálok a játékosaimnak. Megérdemlik a dicséretet, az elvégzett munkát, a fejlődést látni mindenkin.”

 

 

U13-as bajnoki mérkőzés:

Király SE- Mosonmagyaróvár 1:1

Tanai B - Klauzer D, Taschler D, Szalay Z, Szász A - Mészáros N, Vámos K, Tóth-Hencsey G - Temesi F

Cserék: Kiss G, Szőke D, Böndicz M, Takács Z.

Gólszerző: Szász A.

 

Németh Bálint értékelése:

„Nagyon büszke vagyok a csapatomra a találkozó után. Az első félidőben kezdeményezően, jól játszottunk, kontrolláltuk a mérkőzést, csak a befejezések hiányoztak a játékunkból. A harmadik negyedben az ellenfél megérdemelten szerzett vezetést, sok hibát vétettünk ekkor védekezésben. Az utolsó felvonásban mindkét kapu előtt óriási helyzetek és ziccerek maradtak ki, nekünk viszont sikerült egy szerencsés góllal egalizálni. Kiegyenlített mérkőzés volt, sok fordulóponttal, mert 0-1-nél a vendégek növelhették volna az előnyüket, helyette mi egyenlítettünk, 1-1-nél pedig mi zárhattuk volna le a mérkőzést. Elégedett vagyok az első félidei játékunkkal és az egész mérkőzésen mutatott hozzáállásunkkal. Szükségünk volt egy kis "sikerre", gratulálok a srácoknak!”


MLSZ Országos Alap Nyugat 21. forduló

Kelen SC U14 - Király SE U14

Végeredmény: 4-1 (2-0)

 

Összeállítás: Petneházi Ádám - Lajos Botond, Imre Bálint, Börzsei Péter, Várkonyi Csanád - Hegyi Marcell, Varga Bálint (Iván Csongor), Borbély Lóránt, Kósa Botond - Kerék Bálint, Németh Barna (Drótos Berton)

Gólszerző: Hegyi Marcell

Töreki Amand értékelése:

“Nehéz bármit mondani egy ilyen mérkőzés után. Az eredmény alapján úgy tűnhet simán nyert a hazai csapat, de a helyzetek alapján, akár 6-4 is lehetett volna a javunkra.

Hiába birtokoltuk többet a labdát, és alakítottunk ki helyzeteket, ismét gyermeteg hibákból kaptunk gólokat, a boxon belül pedig rossz döntéseket hoztunk, gyönyörű akcióink végére nem sikerült pontot raknunk.

Az ellenfelünkben több karakter volt, ami az én csapatomból ezúttal hiányzott.” 


U15-ös bajnoki mérkőzés:

Fehérvár FC - KSE 9:0 (4:0)

Borhy Zs. - Szász Á., Somfalvi Á., Őri B., Gerencsér Z. (Horváth O.) - Tóth D., Harangozó M. (Iván Cs.) - Molnár Á., Puporka A., Karvalics B. - Szabó B. (Tanai F.)

 

Hujber Bálint jelentése:

„A két csapat teljesen más célokért harcol jelenleg, ez sajnos már a 3. perctől ki is ütközött. Nincs mit boncolgatni ezen, a bajnokaspiráns a játék minden elemében fölénk nőtt. Az öltözőből kifelé átlépve a küszöböt, már a következő mérkőzésre koncentrálunk, hiszen a bajnokság egy számunkra nagyon fontos szakasza vár ránk!”

 

 

Király SE U16 – Kaposvár 2-3 (2-3)

Tóth-Vig Cs. - Sodics T., Turczi D., Bakucz D., Károly K.- Dergecz M., Szász F.- Kulcsár G., Kolompár Z., Samu D., - Tancsics D.

Csere: Guzmics H., Hegyi

Góllövők: Samu D., Kolompár Z.

 

Marton Róbert beszámolója:

„Szombaton a Kaposvár csapata látogatott a Király sportlétesítménybe. Jól kezdtük a mérkőzést, de először Samu, majd Kulcsár lövése kerülte el kecsegtető helyzetben a vendégek kapuját. Aztán az első igazi kaposvári támadásból, az alapvonalról visszapasszolt labda után a kapunkba került a labda.

Sőt két perccel később egy óriási védelmi hiba után már kettő volt a különbség. Nem estünk pánikba és Samu múlt heti gólját lemásolva szépítettünk. Két perc múlva pedig Kolompár szép egyéni akciója után sikerült egalizálni.

A félidő lefújása előtt pedig a második kapitális védelmi hiba után a vendégek térhettek előnyben pihenőre.

A második félidőben nagy erőket mozgósítottunk az egyenlítésért, azonban a lhelyzeteink kimaradtak. A legnagyobb lehetőség a mérkőzés utolsó percében adódott. A hosszú sérülés után visszatérő Hegyi begurítását, Tancsics a vendégek kapusába lőtte 5 méterről, ami után a játékvezető véget vetett a mérkőzésnek.

Úgy gondolom, az egy pontot legalább megérdemeltük volna, mert nagyot küzdöttünk, de a két óriási egyéni hiba és a kihagyott lehetőségek megbosszulták magukat.”

 

 

U17-es bajnoki mérkőzés:

Király SE – Kaposvári Rákóczi BFLA 3-0 (1-0)

Guzmics- Wilhelm (Sodics 85.p.), TÓTH, BREZNOVITS, Szász (Károly 70.p.) - Baumgartner (Hegyi 82.p.), LÁSZLÓ, MAYER- KULCSÁR (Samu 46.p.), BAKUCZ (TANCSICS 70.p.), GERGELY

Gólok: Bakucz 35.p., Tancsics 73.p. és 80.p.

 

Kovács Zsolt így látta a találkozót:

„Vasárnap délután a közvetlen rivális, a Kaposvár csapata látogatott a Király Sportlétesítménybe.

A mérkőzés eleje óta kezünkbe vettük az irányítást, agresszívan és jól fociztunk. Nagyon jó helyeken szereztünk labdákat, amikből nagyon jól mentünk át támadásba. Az elmúlt hetekben rengeteget videóztuk és gyakoroltuk a támadásépítéseinket, amit a mai napon remekül vissza is adott a csapat. Rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, amelyekből már sokkal előbb lezárhattuk volna a mérkőzést.

 

Rendkívül büszke vagyok a játékosaimra, mert amit hétről hétre letesznek az asztalra, azért óriási dicséret illeti őket. Edzéseken és mérkőzéseken is erőn felül teljesítenek, ami nem csak játékban, de eredményekben is megmutatkozik.”


Király SE U19 – Tatabányai SC U19 (0:0) 0:3

Csapatösszeállítás:

Kovács Á., Greffer B., Vass D., Tóth B. (Gergely B. 46’), Fliegler Á., Kiss R., Nagy Á., Vilics M., Balikó Á. (Kovács Sz. 61’), Király K., László D. (Mayer M. 46’)

 

Dancs Zoltán számolt be a mérkőzés történéseiről:

„Szombat délelőtt a tabellán elfoglalt helyezést tekintve közvetlen riválisunkat láttuk vendégül a bajnokság 21. fordulójában.

Igyekeztünk a középső harmad labdabirtoklásából támadásokat vezetni. Ellenfelünk labdaszerzés után gyors, direkt játékból próbált mögénk kerülni, az elveszített labdák után viszont gyorsan visszazártak és szervezetten védekeztek, ami megnehezítette a gyors támadásaink lehetőségét. Az első nagy helyzet a vendégek előtt adódott. Egy védelmi megingásunkat kihasználva Kovács Áron kapusunk védett, a labdát a kapufára sikerült ütnie. A félidő végén Vilics Márk lövése landolt a felső lécen.

A második félidőben, bár nagy labdabirtoklási fölényben játszottunk, ellenfelünk taktikusan visszazárt a saját térfelére és az eladott labdáinkból próbálkoztak gyors kontrát vezetni. Labdabirtoklási fölényben játszottunk a második félidőben, viszont a 60. perc környékétől a dinamika és a lendületünk is elfogyott a támadásvezetéseinkben. A 67. percben egy a félpályán eladott labda után a tatabányai csapat büntetett és megszerezte a vezetést. A vendégvezetés után hiányzott a higgadtság a játékunkból. Olyan alapelvi hibákat vétettünk, ami megakadályozta a játék folytatását. Egy ilyen szituációt követően hasonlóan az első gólt eredményező hibához újra eladtuk a labdát, amit ismét gólra váltott az ellenfelünk (85’). A zavarodottságunkat kihasználva két perccel később a vendégek feltették az i-re a pontot.

Az első félidőt tekintve bizakodó voltam, hiszen a félidő végén sikerült többször az ellenfél mögé kerülni. Bíztam abban, hogy a második félidőben is megmarad a lendületünk. A mai napon azonban a sportszerűség határain belül agresszívabb, a győzelmet jobban akaró csapat kihasználta a hibáinkat és elvitte a három pontot.”

 

Képek

Kiemelt videó
Ilyen volt a 4. Tigris Kupa a Répce Sportcsarnokban tovább
Eseménynaptár
hétHKSZECSPSZOV
1812345
196789101112
2013141516171819
2120212223242526
222728293031
Király induló
Irigy Hónaljmirigy - Szombathelyi Tigrisek