Hírek
vissza
2024/406

A kicsik itthon, a nagyobbak idegenben léptek pályáraSzerző: Németh Zsolt

A kicsik itthon, a nagyobbak idegenben léptek pályára

 

Szombaton számos utánpótlás csapatunk szerepelt tornán, illetve bajnokin.

A U11 itthon vett részt Bozsik fesztiválon, az U13 Székesfehérváron míg az U17 a III. Kerületnél járt.

Tudósításainkat folyamatosan bővítjük.

 

U7-es, U8-as, U9-es, U10-es, U12-es, U14-es, U16-os, U19-es jelentéssel frissítve!

 

 

Vasárnap délelőtt Veszprémben vett részt U7-es csapatunk az idei első Kiemelt Bozsik Fesztiválon.

Kiss Gábor jelentése az eseményről:

„Nagyon nagy melegben kellett megmérkőznünk ellenfeleikkel. Melyek közt megtalálható volt a házigazda Veszprém, Illés Akadémia, Zalaegerszeg, Gyirmót, ETO FC Győr és az MTE. Szikrázó összecsapások, nagy küzdelem, agilitás, sok csel és rengeteg gól jellemezte a játékunkat. Nagyon büszke voltam a játékosaimra, hogy ellentmondást nem tűrően focizták végig a fesztivált. Minden labdáért megküzdöttek, folyamatosan törekedtek a kezdeményező játékra. A tanult cselek és játékelemek bőséges repertoárját mutatták be a délelőtt során.

Két pályán párhuzamosan játszott csapatunk csere nélkül.

Nagyon nagy dicséret illeti a srácokat! Nagyon tetszett a mutatott játékunk és büszke voltam rájuk a teljesítményük miatt.

A csapat tagjai: Varga Szilárd, Elek Nándor, Elek Zsigmond, Rácz Alex, Lukátsi Zalán, Nagy Zétény”

 

Vasárnap Veszprémben szerepelt U8-as keretünk, a Régiós Bozsik tornán.

Résztvevő csapatok:

Veszprém 1 Veszprém 2, Gyirmót, MTE, Tatabánya, ZTE , Győr ETO, Király SE

A mérkőzések játékideje 14 perc volt.

Török Richárd küldött jelentést a tornáról:

„Támadásban és mentalitásban az első három mérkőzésen nagyszerűen teljesítettünk. A nagy meleghez kicsit nehezebben alkalmazkodtak a srácok, de ennek ellenére próbálták az edzésen tanultakat alkalmazni. Rengeteg szép egyéni akciót láttam tőlük. Támadásban aktívabbak vagyunk, a labdavesztés után azonnal visszatámadunk, ez tetszik.

A támadás és védekezés közötti egyensúly még nem megfelelő. De az sosem baj, ha a gyerekek mindenáron gólt akarnak szerezni ebben a korban.

Két három játékosomtól nagyon jó teljesítményeket láttam! Valaki a gólszerzésben és az egyéni támadásban jeleskedett valaki pedig védekezésben nyújtott kimagasló teljesítményt.

Elégedett vagyok a látottakkal!”

Eredmények:

Veszprém FC 1 - KIRÁLY SE 1:3

Tatabánya - KIRÁLY SE 1:3

Veszprém FC 2- KIRÁLY SE 1:1

GYIRMÓT FC - KIRÁLY SE 2:1

MTE- KIRÁLY SE 0:4

Győr ETO-KIRÁLY SE 2:1

ZTE-KIRÁLY SE 0:1

 

 

Az U9-es keret számára ezen a hétvégén ezúttal hazai környezetben, a Király Spotlétesítményben rendeztük meg a soron következő Régiós Bozsik tornát.

Ellenfeleink: Veszprém, Illés Akadémia, Zalaegerszeg

 

Keret: Varga Bence, Szabó Zalán, Szolga Bence, Nagy Zalán, Deéry Mirkó, Németh Máté, Windisch Zalán, Czimber Áron, Török Nolen, Varga Milán, Czeglédi Dávid, Kovács Marcell, Szokol Maximilián

 

Horváth András edző értékelése:

„Úgy gondolom mind csapatszinten mind egyénileg jó teljesítménnyel rukkoltunk elő. A gyerekek úgy álltak hozzá a mérkőzéshez ahogy kértem tőlük, mindenki próbált valami pluszt hozzátenni egyénileg és ebből egy nagyon szép csapatteljesítmény kerekedett. Labdával való játékunkban talán most volt a legtöbb kreativitás, látványos egyéni megoldásokat láttam a játékosaimtól, ami azt mutatja, hogy ezúttal rendben volt az önbizalmunk is. Mindhárom mérkőzésen jó iramot tudtunk diktálni, dominánsan léptünk fel, kontroll alatt tartottuk a mérkőzéseket. Az edzéseken gyakorolt elemek többször is megjelentek egy-egy kialakult játékhelyzetnek köszönhetően és ezt remekül le tudtuk reagálni, egyértelműen fejlődtünk ebben. Végig gólratörően támadtuk az ellenfelek kapuját, voltak egyéni szólók utáni szép gólok, de olykor megesett, hogy a gólvonalig kijátszottuk az akciókat. Egyéni védekezésben fordultak elő néha apróbb hiányosságok, ám a csapattárs már ott is termett és besegített a labda megszerzésében. Három sorral szerepeltünk a tornán, meghatározott időnként cseréltem őket, ennek legfőbb előnye, hogy mindenki a maga idejét maximálisan meg tudja pörgetni és ezt tökéletesen meg is tették ezúttal a gyerekek. Gratulálok a csapatomnak a tornán nyújtott színvonalas teljesítményéhez!”

 

U10-es keretünk két nap alatt két tornán vett részt, Vámos Márk számolt be az ott történtekről.

„Szombaton egy hazai rendezésű tornán volt jelenésünk, ami mindig más lelkileg, ezért is voltam kíváncsi ki hogyan áll hozzá a hazai pályához. Az első meccstől az utolsóig leginkább elégedett vagyok, kis hiányérzetem abban van, hogy az ellenfél mélységi indításaira rosszul reagálunk és ezzel bekerülnek mögénk, amiből könnyű gólokat kaptunk, valamint, hogy néha túl kapkodó a döntéshozatalunk. Ezeken kívül viszont jó nézni őket a pályán, gyerekek kisugárzása és mentalitása sokat javult az elmúlt időszakban. Emiatt látok olyan dolgokat, amiket öröm nézni. Egyéni védekezésünk továbbra is kiemelkedő, az ebből szerzett labdákat pedig egyre jobban juttatjuk el a támadózónába, vagy ott fejezzük be eredményesen, ami a helyzetkihasználásunkat dicséri. Nagyon jó délelőttön vagyunk túl, gratulálok a gyerekeimnek, sok mosollyal térhettek haza és engedtem őket el.

 

Vasárnap, másnap pedig a Haladás pályán a megyei tornán szerepeltünk. Szakmailag teljesen más céllal küldtem a pályára őket, nagy dominancia, illetve számos egyéni vállalkozás jellemezte a napot. Számtalan gólt szereztünk, csupán az első meccsen voltunk kissé erőtlenek, az utána lévő három meccs a helyzetkihasználásban erősen jeles volt, labdaszerzéseink helye miatt könnyebb volt ezeket értékesíteni, jól működött ez is. Remélem e nap után szinte minden gyerekem góljai további önbizalmat adnak nekik, hogy mentálisan is fejlődjenek, bátrak legyenek a pályán és megcsinálják, ami hozzájuk mérten az elvárható. Másik szempontból, de ez a nap is jól szolgálta a gyerekek fejlődését.”

 

 

Hazai pályán szerepelt U11 korosztályunk a Bozsik tornák aktuális fordulójában, ahol a Veszprém, a ZTE és az Illés Akadémia csapatai voltak ellenfeleink.

Schimmer Zoltán értékelése:

„Egyik szemem sír, a másik nevet, hiszen a jó dolgaink mellett nagy hibákat vétettünk a mai nap folyamán. Az első két mérkőzésünk egyaránt rosszul kezdtünk, magunkat vertük meg konkrétan. Az első meccsen 15 percet, a második meccsen 25 percet, míg az utolsó meccsen mind a 30 percben tapasztaltam azt a hozzáállást, amit az utóbbi időben láttam a gyerekektől. Azt viszont meg kell tanulniuk, hogy egy mérkőzésen sem férnek bele még a pár perces rövidzárlatok sem, hiszen kegyetlenül megbüntetik az ellenfelek. Továbbra is az utolsó harmadban vagyunk gyámoltalanok, erőtlenek a támadás befejezéseink, ebben továbbra is kell fejlődnünk. Új hét, új feladatok, megyünk tovább!

 

Keret: Szabó Bence, Czlenner Benett, Binder Levente, Csergőffy Ákos, Ilyés Bence, Imre Ádám, Bertha Benett, Szabó Samu, Fülöp Máté, Bogár Bence, Balasa Endre”

 


 Fehérvár FC U12 – Király SE U12  3:0

Horváth Péter nyilatkozata:

„Ma is megvoltak azok a dolgok, amikben az utóbbi időben sokat léptünk előre. Az eredmény nem tükrözi, de látszik a folyamatos előre lépés a csapatomon. A nagy küzdés, akarat, motiváltság, egymás bíztatása, kisegítése a gyors átmenetek a mai napon is megvoltak. Egyéni játékból volt egy-két lehetőségünk és csattant a kapufán is lövésünk. Az ellenfélnek jó volt a labdabirtoklása, mi védekezésre kényszerültünk, alakítottak ki 2-3 ziccert, de azon kívül az agresszív, szervezett védekezésünkkel nem tudtak mit kezdeni. Minden játékosomnál jól látszik az egyéni fejlődés, aminek nagyon örülök, mert óriási hangsúlyt fektetek rá!”

 


U13-as bajnoki mérkőzés

Fehérvár FC - Király SE 8:0 (1:0, 2:0, 3:0, 2:0)

Kiss G - Szász A, SZALAY Z, Klauzer D, TAKÁCS Z - Mészáros N, Szőke D, Vámos K - Temesi F

Csere: Tanai B, Böndicz M, Tóth-Hencsey G

 

Németh Bálint így fogalmazott a mérkőzés után:

„Az első félidőben jól tartottuk magunkat, taktikailag nagyon fegyelmezettek voltunk, csapatként működtünk jól, viszont, ha valaki belehibázott, azonnal góllal büntetett az ellenfél.

A második félidő kezdetére érthetetlen módon elfáradtunk, fejben feladtuk a küzdelmet, a saját térfelünkre szorultunk, ahol az ellenfél szinte minden helyzetéből gólt szerzett.

Minden ellenfelünk jobb minőséget képvisel, amit be is bizonyít a pályán, a probléma ezzel csak az, hogy asszisztálunk is hozzá, nem teszünk ellene semmit.”

 

 

MLSZ U14 Országos Alap Nyugat 19.forduló

Király SE U14 - PMFC U14

Végeredmény: 0-3 (0-1)

Összeállítás: Petneházi Ádám - Lajos Botond, Börzsei Péter, Borbély Lóránt, Várkonyi Csanád - Németh Hunor (Iván Csongor), Varga Bálint, (Drótos Berton) - Kósa Botond, Hegyi Marcell(Szabó Dóra), Németh Barna (Horváth Olivér) - Kerék Bálint

 

Vezetőedző: Töreki Amand

Edzői értékelés:

“A bajnoki tabellán 2. helyezett, jó erőkből álló PMFC látogatott hozzánk. Ennek ellenére már az első perctől kezdve a mi akaratunk érvényesült, nagy arányban volt nálunk a labda, helyzeteket alakítottunk ki és veszélyes támadásaink voltak.

Idő kérdése volt, hogy gólt szerezzünk, de sajnos egy védő harmadban eladott labda után ellenfelünk szerzett vezetést.

A második félidőben is helyzeteket alakítottunk ki, de egy kontrából ellenfelünk megszerezte a második gólját, majd a mérkőzés végén a kitámadó csapatom ellen a harmadikat.

Az eredménytől függetlenül büszke vagyok a játékosainkra, óriási minőséget tettek a mérkőzésbe, és látványosan, attraktívan futballoztak, amit öröm volt nézni.

A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy a hiányzók névsora tovább bővült, mert egy szabálytalanság után a csapatkapitányunk Németh Hunor kéztörést szenvedett.

Jobbulást és mielőbbi felépülést kívánok neki.”

 

Regionális U16 bajnokság nyugat:

SC Sopron - Király SE 5-1 (2-0)

Gól: Samu D. 

Bakucz M. (Tóth D.) - Sodics T., Somfalvi Á., Őri B., Károly K. - Tóth D., Kolompár Z. (Dergecz M.) - Kulcsár G., Grubits D. (Szabó B.), Karvalics B. (Samu D.) - Puporka A.

 

Schimmer Szabolcs étékelése:

„Jelentősen megfiatalított csapattal (9, a korosztálynál fiatalabb játékossal) léptünk pályára a bajnokságban jó erőt képviselő soproniak ellen, és úgy gondolom nem vallottunk szégyent, hiszen sokáig meccsben voltunk játékban és eredményben egyaránt. A hírmondónak maradt U16-os játékosok példát mutattak hozzáállásból, amihez az ifjabbak felnőttek, így szervezett, kompakt csapat benyomását keltettük. Csapatomnak a mutatott játékhoz, a Sopronnak a győzelemhez gratulálok!”

 


U17-es bajnoki mérkőzés:

III. Kerület TVE - Király SE 2-0 (1-0)

GUZMICS- Wilhelm, MAYER, Breznovits, SZÁSZ- Nyári (Tancsics 61.p.), László, BAUMGARTNER- KARDOS (Tóth-Vig 81.p.), BAKUCZ, Gergely

 

Kovács Zsolt tudósítása:

„Szombat délután Budapestre látogattunk a III. Kerület csapatához, hogy felvegyük a kesztyűt a bajnokaspiráns ellen.

Az első 10 percben nem tudtunk mit kezdeni a hazai csapattal, majd labdaszerzésben szerkezetet váltottunk, ami után sokkal stabilabbak lettünk. Úgy gondolom, ezután 80 percig teljesen egyenrangú ellenfele volt a hazai csapatnak.

Sajnos a félidő felénél egy helyezkedési hiba után büntetőhöz jutott a Kerület, amiből megszerezte a vezetést. Guzmics irányt is talált, picin múlott, hogy róla ne befelé, hanem kifelé pattanjon a labda.

A gól ellenére nem estünk szét, a labdaszerzés után jól jöttünk ki, volt veszély az ellentámadásainkban. Bakucz és Wilhelm átlövésből veszélyeztette a hazai kaput. Több ígéretes lehetőségünk pedig sajnos mindig az utolsó passzban, döntésben halt el.

A második félidő első felét uralta a hazai csapat, de ez lehetőségben nem mutatkozott meg. Bár mi nagyon kevés időre tudtuk csak birtokolni a labdát, ritkán jártunk az ellenfél térfelén.

Az utolsó húsz perc, ha játékban nem is, de helyzetekben egyértelműen miénk volt, de továbbra is az utolsó döntések rosszul sültek el. Egy 2v1 játékhelyzet után, ahelyett, hogy mi rúgtuk volna a gólt, a kontrából már 2-0 volt a hazaiak javára.

Óriási tartásunk volt, ezután sem estünk össze, az utolsó 10 percben több százszázalékos ziccerünk, illetve komoly lehetőségünk volt a gólszerzésre. Sajnos gólt nem sikerült szerezni.

Rendkívül büszke vagyok csapatomra, igazi férfimunka volt, amit ma letettek az asztalra. Úgy gondolom emelt fővel veszítettünk, de ez is nagyon rossz érzés így.

A ha és a volna továbbra sem játszik, a hazai csapat megérdemelten szerezte meg a győzelmet, mert ezt a játékot továbbra is gólra játszák. Nekik két villanás elég volt a gólhoz. Büszke vagyok a csapatomra, mert ismét sikerült eltüntetni a tudásbeli különbséget akarattal, alázattal. Igazi csapatként néztünk ki.”

 

 

Komárom VSE U19 – Király SE U19 (0:0) 2:1

Csapatösszeállítás:

Ady Cs., Fliegler Á., Kiss R., Tóth M., Horváth B., Nagy Á., Greffer B. (Kovács Sz. 58’), Márkus D., Katona R., Király K. (Kovács Á. 88’), Szabó B.

 

Dancs Zoltán tudósítása:

„Komáromba utaztunk a bajnokság 19. fordulójában.

A komáromi csapat a dobogóért, mi pedig a középmezőnybe való felzárkózásért játszottunk.

A mérkőzést fásultan kezdtük így labdabirtoklásban nem tudtunk maradandót alkotni. Ellenfelünk mezőnyfölényben játszott. Azonban a félidő talán legnagyobb helyzetét nekünk sikerült kialakítanunk. Egy beadást követően Szabó Bálint került nagy helyzetbe, viszont a labdát nem sikerült a kapuba juttatnia. Így a csapatok döntetlennel vonultak pihenőre.

 A második félidőben a komáromi csapat nagyobb nyomást helyezett ránk, de a védekezésünk szervezett tudott maradni. Egy gyors kontratámadás után a 66. percben Szabó Bálint átadásából, Király Krisztián szerezte meg idei első gólját. A bekapott gól után a komáromiak frissíteni tudtak, mi azonban a labdabirtoklási fölényüknek köszönhetően a 70. perctől fáradtabban, sok technikai hibával játszottunk. Ellenfelünk a 82. percben egy gyors támadás végén egyenlíteni tudott, majd a sokadik pontrúgásuk után megszerezték a győztes gólt a 89. percben. A hosszabbításban mindent megtettek a játékosok a pontszerzésért, azonban az eredmény már nem változott.

A mérkőzés összképét tekintve megérdemelt hazai siker született. 

A mai mérkőzésen nem tudtuk az elmúlt idő kezdeményező és határozott játékát felmutatni. Labdabirtokában egyénileg és csapatszinten sem sikerült erősségeinket felszínre hozni. Labdaszerzésben viszont egy nagyon egységes, kommunikatív csapatot láttam. Küzdőszellemmel és akarati tényezőkkel teljes mértékben elégedett vagyok, sajnálom, hogy ennek ellenére nem sikerült a pontszerzés. Ez a hozzáállás és akarat a bátor, kezdeményező játékkal párosulva, biztosan eredményre vezet. Erre kell törekednünk a folytatásban.”

 

Képek

Kiemelt videó
Ilyen volt a 4. Tigris Kupa a Répce Sportcsarnokban tovább
Eseménynaptár
hétHKSZECSPSZOV
1812345
196789101112
2013141516171819
2120212223242526
222728293031
Király induló
Irigy Hónaljmirigy - Szombathelyi Tigrisek