2021/522

A kapufa a Répcelakkal volt

Három kapufát rúgott, gólt azonban csak egyet szerzett csapatunk a Répcelaki SE elleni szombati bajnokin, s mivel az ellenfél is betalált egyszer, Balassa Péter együttese egy pontot elvitt a Király Sportlétesítményből. A 32. fordulóban a Sárvár FC rábapatyi győzelmével az is eldőlt, hogy a hátralévő játéknapok eredményeitől függetlenül a Rába-parti zöld-fehérek nyerték a Vas megyei I. osztály 2020/2021-es küzdelmeit.

Király SE-Répcelaki SE 1-1 (0-0). - Király Sportlétesítmény, 50 néző, megyei I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Bíró O.

Király SE: Király M. - Kondákor (Reseterits a 81. p.), Subicz, Marton, Devecseri (Lakosi a 74. p.) - Kovács Zs. (Kalmár a 36. p.) - Tamás B. (Kudron a 64. p.), Szalay, Németh D., Fábián (Hegedűs a 64. p.) - Halmosi. Edző: Hegyi László.

Répcelak: Tóth J. - Havasi, Tóth Do., Prystupa, Ódor G. - Horváth T., Rácz - Tokaji, Ódor B., Tóth Dá. (Tamási a 81. p.) - De Paula Alex. Játékos-edző: Balassa Péter.

Gólszerzők: Halmosi a 81., illetve De Paula Alex a 77. percben.

A második és negyedik helyezett összecsapása, a 2020/21-es szezon utolsó bajnokija a Király Sportlétesítményben, egyperces gyászszünettel kezdődött a hét közben elhunyt világhírű játékvezető, Puhl Sándor emlékének adózva.

A 8. percben Szalay Máté szerezhetett volna vezetést a mieinknek, remek labdát kapott a bal oldalon Fábiántól, de egy védővel a nyakán az ötösnél már nem volt elég hely, sem idő, hogy túljárjon Tóth Jenő eszén. A túlodalon előbb Tóth Dominik veszélyeztetett egy szöglet utáni fejessel, majd Tokaji lőtt nem sokkal a jobb kapufa mellé, majd Halmosi előtt adódott két lehetőség a félidő hajrájában, de Tóth kapus mindkétszer a helyén volt.

Szünet után Németh Dominiké volt az első jó lövés az 50. percben, majd öt percre rá Kalmár Gábor nyesett nagyszerűen 20 méterről, Tóth Jenő már verve volt, de a kapufa belső éléről kifelé pattant a labda. Király Mátyásnak is akadt dolga a másik kapuban, a góllövő listán második helyen álló Ódor Bálint lövését kellett védenie. A 70. percben Halmosi szabadrúgását Martont találta ziccerben, Tóth Jenő barvúrral védett, a kipattanóból Szalay Máté találta el a kapufát. A 75. percben Kudron lövését tolta ki bravúrral Tóth, a túloldalon Ódor szlalomozott végig a félpályán, ziccerrét Király védte bravúrral. A 77. percben a sok kimaradt hazai helyzet megbosszulta magát, De Paula Alex fejelt a rövidbe egy vendég szögletet (0-1). Nem tartott azonban sokáig a répcelaki öröm: a 81. percben Halmosi értékesítette Kudron remek kiugratását (1-1). A 82. percben átvehettük volna a vezetést, Kalmár remekül adott középre, Halmosi fejesénél viszont ismét a kapufa mentette meg a kékeket. Lüktető, izgalmas lett a vége, Ódor Bálint lépett ki ezúttal ziccerben, de Király közelről óriásit védett. A helyzetekből azonban újabb gól már nem esett, maradt a pontosztozkodás.

A masszív Répcelak ellen a sárga-szürkéknek megvoltak a lehetőségeik, ám a kapufa többször is a vendégek segítségére sietett. A 32. fordulóban eldőlt a bajnoki cím sorsa, a Sárvár FC nyerte a 2020/2021-es szezont a Vas megyei I. osztályban. Csapatunk az ezüstéremért van még harcban, lépéselőnyben a Véppel szemben.

Tabella

Hegyi Laszló: - Egy taktikailag fegyelmezett Répcelak ellen jó iramú mérkőzést játszottunk, mindkét oldalon sok helyzet adódott. Érzésem szerint nekünk több volt ezekből, közelebb álltunk a győzelemhez.