Hírek
vissza
2023/822

A II. Partium Kupán járt U13-as együttesünkSzerző: Németh Zsolt

A II. Partium Kupán járt U13-as együttesünk

 

Bár engedélyezett volt, a Király SE korosztályos együttese túlkoros játékos nélkül, számos fiatalabb focistával állt ki a nemzetközi kupán, Szatmárnémetiben. Több szoros meccset is játszottak és arattak mentálisan sokat adó győzelmeket is.

 

 

Németh Bálint alapos és részletes beszámolója a három nap történéseiről:

Idén második alkalommal rendezték meg Szatmárnémetiben a Partium Kupát. A tavaly évhez hasonlóan a torna célja a sportbarátságok kialakítása, nemzetközi kapcsolatok ápolása volt, de természetesen a minél jobb helyezés elérése is szerepelt a célok között.

-         A háromnapos programra péntek reggel indultunk, 600 km-t utazva érkeztünk meg a torna helyszínére. Aznap este a hivatalos megnyitó után vacsora várta a csapatokat.

A szombati napon a csoportmérkőzésekkel kezdetét vette a torna. Csapatunk a C csoportban szerepelt a DAC 1904, FC Kosice és a helyi Calcio Satu Mare csapatai ellen.

A játékidő 2x15 perc volt, félpályán, keresztbe, 8+1-es összetételben.

 

A csoportmeccsek eredményei:

 

DAC 1904- Király SE 5:0

Calcio Satu Mare- Király SE 0:1

Gólszerző: Schimmer Márk

FK Kosice- Király SE 1:0

 

-         A csoportmeccsek előtt bíztunk a továbbjutásban, elérhetőnek tűnt a csoport 1-2. helye. Az első mérkőzésen megilletődötten, versenyszellem nélkül léptünk pályára, ahol a későbbi tornagyőztes magabiztos győzelmet aratott ellenünk. A második mérkőzésen ha nem is nagyarányú, de megérdemelt győzelmet szereztünk a torna egyik házigazdája ellen. A csoport utolsó mérkőzésén egy ki-ki találkozón maradtunk alul 1-0-ra, ahol minden esély megvolt a győzelemre.

A mentalitásunk illetve a fizikai hátrányunk kijött a csoportmeccsek alatt. Minden csapat szerepeltetett idősebb játékosokat a korosztályánál – a kiírás engedélyezte – a mi filozófiánk viszont más volt, így öt fiatalabb korú játékos szerepelt a keretben, aminek voltak óriási fizikai hátrányai, kevésbé érvényesültünk a látottak alapján. A másik dolog, hogy a gólaránynak köszönhetően kerültünk abba a helyzetbe, hogy az utolsó mérkőzésen győzni kellett volna a később 3. helyért játszó FK Kosice ellen. Az első mérkőzésen 2-0 után feladtuk és 5-0 lett a vége. Ekkor a játékosok még nem értették meg, mekkora súlya van ennek, később kiderült, mennyit jelentett az a három bekapott gól.

Csoportmérkőzések után a csoportok 1-2. helyezettje az „aranyágon” a csoport 3-4. helyezettjei pedig az „ezüst ágon” folytatták a tornát.

 

Ezüst-ág, csoportmeccsek eredményei:

MFA Munkács- Király SE 1:0

KFC Komarno- Király SE 1:3

Gólszerzők: Tóth-Hencsey Gergő, Vámos Kristóf, Varga Bálint

 

-         A Munkács csapata ellen szintén egy szoros mérkőzést vívtunk, ahol úgy nézett ki, megszerezhetjük a győzelmet, azonban nem így sikerült. Domináltunk, a mi akaratunk érvényesült, azonban a félidő elején egy lecsúszott beadást gólra váltott az ellenfél, ami sajnos megint mélyen érintett minket, nem tudtunk megújulni az utolsó 10 percben. A Komarno elleni győzelem visszaadott mindent, amit a torna eddigi elvett tőlünk. Ennek a győzelemnek köszönhetően a 9. helyért játszhattunk.

 

9. helyért lejátszott mérkőzés:

Diósgyőri VTK- Király SE 2:0

 

A torna értékelése:

-         Nem ilyen célokkal vágtunk neki a tornának, mint amit a 10. hely mutat. A filozófiánkon nem változtattunk, a célok és az eredmények nem írtak felül semmit. A csoportunkban szerepelt a tornagyőztes és a negyedik helyezett is, így utólag látható, hogy nem volt egyszerű továbbjutni.

Nüanszokon múltak a dolgok, ennek tükrében pedig öröm, hogy így is karnyújtásnyira volt a továbbjutás.

A második napon új motivációt kellett találni a csapatnak, mivel nem sikerült az aranyágra kerülni, és ott is egy 1-0-ás vereséggel kezdtünk, ami nem volt reális, így egészen messze kerültünk a céljainktól. A Komarno legyőzése adott nekünk egy kis hitet, de a helyosztó mérkőzésen a jobb erőt képviselő DVTK ellen már nem volt bennünk a bravúr.

Három 1-0-ás mérkőzést játszottunk, amiből csak egyet tudtunk megnyerni, ez meghatározta a torna egészét. Jobb versenyszellemmel és nagyobb tapasztalattal ezek a mérkőzések ide is billenhettek volna, illetve a fent említett korkülönbség olykor meghatározta a mérkőzések kimenetelét.

 

Összességében a torna egésze sok tapasztalatot adott, sok élménnyel és tanulsággal. A gyerekeknek nagy élmény volt ilyen csapatok ellen pályára lépni, összemérni tudásukat.

Szakmailag rengeteg dolgot tapasztaltunk, amiből szeretnénk levonni a tanulságokat és ha szükséges, beépíteni a mindennapjainkba.

Végezetül szeretnék köszönetet mondani a szülőknek, akik ennyit utaztak a gyerekeik után, végig szurkoltak nekünk és mindenben ott álltak mögöttünk, támogatták, segítették a csapatot. A képzeletbeli aranyérmet nekik adnám.

A torna végén mind a 12 csapat kijelölt egy játékost a csapatából, akit a legjobbnak titulált a torna alapján. Ez a 12 játékos alkotta a DREAM TEAM-et. A Király SE csapatából Szalay Zalánt neveztük meg, ő érdemelte ki ezt a díjat.

 

A csapat tagjai:

Petneházi Ádám, Tanai Barnabás (kapusok), Klauzer Dávid, Mészáros Nándor, Schimmer Márk, Szalay Zalán, Szász Axel, Szőke Domonkos, Temesi Fábián, Tóth-Hencsey Gergő, Vámos Kristóf, Varga Bálint, Varga Máté, Windisch Csanád (mezőnyjátékosok), Németh Bálint, Schimmer Zoltán (edzők)

 

Kapcsolódó témák: U13-as csapatunk

Képek

Kiemelt videó
Ilyen volt a 4. Tigris Kupa a Répce Sportcsarnokban tovább
Eseménynaptár
hétHKSZECSPSZOV
141234567
15891011121314
1615161718192021
1722232425262728
182930
Király induló
Irigy Hónaljmirigy - Szombathelyi Tigrisek