Hírek
vissza
2023/1228

A helyzetkihasználáson kell még javítaniukSzerző: Németh Zsolt

A helyzetkihasználáson kell még javítaniuk

Az U19-es fiúk teljesítményét Dancs Zoltán értékelte.

Nyári felkészülés elején vettem át a csapat irányítását, felkészítését. Kitűzött célként jelöltem meg a jó csapategység kialakítását, ezen felül minden tőlem telhetőt megtenni annak érdekében, hogy a játékosok egyre közelebb kerüljenek a felnőtt labdarúgáshoz. Miután kialakult a teljes játékoskeret és sikerült felmérni a gyerekek motivációs bázisát és technikai tudását, belevetettük magunkat a munkába. Heti négy alkalommal csapat edzéssel, ezen felül pedig több külön foglalkozással készülnek a játékosok a bajnoki mérkőzésekre.

Az MLSZ Regionális U19 Kiemelt nyugati bajnokságában indult csapatunk. Nehezen találtunk az eredményesség útjára. Bár hétről hétre alakult a játék képe és formálódott a csapategység, a győzelmek nem akartak összejönni. Féltávnál a 14 csapatos bajnokság 10. helyén állunk a tabellán. A második legkevesebb gólt kaptuk az ősz folyamán, ami a szervezettséget tükrözi a védekezésünkben, viszont a második legkevesebb gólt rúgtuk. Az ősz elején több olyan mérkőzést játszottunk, ahol bár játékban még nem is, de helyzetek alapján pontot, pontokat szerezhettünk volna, sajnos a rossz helyzetkihasználásunk mellett, sokszor a szerencse sem állt mellénk. Az ősz végére viszont mindenképp kiemelendő, hogy tudatos játékban előre léptünk, több mérkőzésen is domináltunk, viszont a helyzetkihasználásunkon még mindig van mit javítani.

De mit is jelent az eredmény? Minden mérkőzést megnyerni? Azt gondolom, a gyerekek a későbbiekben attól lesznek többek, ha csapatszinten a rájuk bízott feladatokat maximálisan ellátják. Az ősz végére a játékosaim megértették, mit is szeretnék a pályán látni tőlük, mint játékban, mint felfogásban. Egyre tudatosabb játékot mutatott a csapat és a helyzeteink is folyamatosan megvoltak, viszont hullámzó volt a teljesítmény nem tudtuk hétről-hétre ugyan azt a játékot teljes egészében felmutatni. Tavaszra viszont mindenképp szeretnénk javítani a helyzetkihasználásunkon és kialakítani egy kreatív gólra törő játékot, ha ez sikerül és hétről-hétre hozzák a tőlük elvárható teljesítményt, akkor az a tabellán elfoglalt helyezésben is megfog mutatkozni.

 

Jó pihenést kívánok mindenkinek, de ne feledjük hosszú még a szezon – jövőre folytatjuk!

Kapcsolódó témák: U19-es csapatunk
Kiemelt videó
Ilyen volt a 4. Tigris Kupa a Répce Sportcsarnokban tovább
Eseménynaptár
hétHKSZECSPSZOV
141234567
15891011121314
1615161718192021
1722232425262728
182930
Király induló
Irigy Hónaljmirigy - Szombathelyi Tigrisek