2024/514

A harmadik Mini Euro részvétel hozta a Király SE eddigi legjobb eredményétSzerző: Németh Zsolt

A harmadik Mini Euro részvétel hozta a Király SE eddigi legjobb eredményét

Szombaton, illetve vasárnap A Mini Euro 2024-en szerepelt U11-es korosztályunk előbb Csehországban, majd vasárnap Németországban. Nem csak a csapatunk, de kísérőik, szurkolóik is kitettek magukért, kivívva a házigazdák és a többi csapat elismerését.

Schimmer Zoltán értékelése:

„Mérhetetlenül büszke vagyok a csapatomra, hiszen kihozták magukból a maximumot ebben a két napban. Nagyon sok gyerek álma vált valóra ezzel a tornával, hiszen az európai elithez tartozó klubok korosztályos csapatai ellen léphettek pályára. Már a megnyitó libabőrös volt mindenki számára, hiszen minden nemzet himnuszát lejátszották. Ami pedig ezután jött, az maga volt az álom. Többek közt megmérkőztünk a Bayern München, a Porto, illetve az RB Leipzig gárdái ellen. Fokozatosan lendültünk bele a játékba mérkőzésről mérkőzésre, igazi csapatként játszották végig a mérkőzéseket a gyerekek. Egy mérkőzés kivételével maximálisan meg voltam elégedve a teljesítményükkel. Egy kicsi hiányérzetem van pár mérkőzéssel kapcsolatosan, hiszen, ha koncentráltabbak vagyunk az ellenfelek kapuja előtt, illetve kevesebb hibát vétünk a saját kapunk előtt, akkor okozhattunk volna nagyobb meglepetést is. Ennek ellenére nem tudom elmarasztalni játékosaimat, hiszen sokszor emberfeletti teljesítményre volt szükségük. Egyéni és csapat védekezésben az első nap második felében, illetve a második nap egészében kiemelkedőt nyújtottak a srácok, hiszen ilyen rangos mezőnyben az utolsó öt mérkőzésünkön két gólt kaptunk. Óriási élményekkel lettek gazdagabbak mind a gyerekek, mind pedig én is, hiszen testközelből tapasztalhattuk meg egy ilyen torna hangulatát belülről. Külön szeretném megköszönni mind a szülők, mind pedig Szabó Zoltán, illetve Hangya Erik három nap alatt nyújtott támogatását!”

1. csoportkör mérkőzései:

Gentofte (dán)- Király SE 3:0

Bayern München (német) - Király SE 3:1

Slask Wroclaw (lengyel) - Király SE 6:1

AS Trencin (szlovák) - Király SE 1:0

FC Porto (portugál) - Király SE 3:0

13-18. helyért (csoportkör) mérkőzései:

RB Leipzig (német) - Király SE 1:0

KS Lomianki (lengyel) - Király SE 0:3

Young Boys (svájci) - Király SE 0:1

Norwegien Soccer Academy (norvég) - Király SE 0:0

AS Trencin (szlovák) - Király SE 1:0

A 18 csapatos mezőnyben korosztályunk a 16.helyet szerezte meg.

Keret: Sánta Botond, Szabó Bence, Németh Ádám, Czlenner Benett, Csergőffy Ákos, Halmosi Medox, Fülöp Máté, Ilyés Bence, Szabó Samu, Márkus Bálint, Kovács Barnabás, Bogár Bence, Balasa Endre