Hírek
vissza
2023/1215

A gyerekek, az edzők és a szülők közös munkája viszi előre az U9-es csapatotSzerző: Németh Zsolt

A gyerekek, az edzők és a szülők közös munkája viszi előre az U9-es csapatot

 

A korosztály munkájának irányítását a nyáron vette át Horváth András, ő értékeli ez elmúlt félévet.

 

 

Nyáron lettem a csapat vezetőedzője, de már tavaly volt szerencsém megismerni a korosztályt, mikor pár edzésen besegítettem asszisztens edzőként. Tisztában voltam vele hogy tehetséges, technikailag képzett és jó fizikai képességekkel rendelkező csapat élére fogok kerülni. Természetesen így is időre volt szüksége mind a gyerekeknek mind nekem hogy teljes mértékben összeszokjunk. Nyitottságuknak köszönhetően ez hamar sikerült és edzésről edzésre, mérkőzésről mérkőzésre jobb lett az összhang köztünk. Számomra fontos a csapaton belüli jó hangulat és a pozitív tanulási környezet, mert így lehet igazán hatékonyan dolgozni. Szerencsére nálunk mindkettő jelen van, emellett egy összetartó közösséget alkotunk.

Windisch Csabi asszisztens edzővel törekszünk a gyerekek folyamatos fejlesztésre, fejlődésük segítésére. Ennek egyik fontos alappillére, hogy az edzéseken minden játékos hozza ki magából a maximumot, feszegesse a határait és mindig törekedjen a legjobb tudása szerint végrehajtani a feladatokat. A fél évet tekintve egy szavam sem lehet a gyerekek edzésmunkájára. Örömmel jöttek edzésre, őszinte lelkesedéssel és alázattal igyekeztek végrehajtani, amit kértünk Tőlük. Csabinak szeretném megköszönni a munkáját, hasznos tanácsaival, meglátásaival és energiájával nagymértékben hozzájárult a sikeres őszi szezonhoz.

A csapatom edzéslátogatottsága kiemelkedő volt, amihez természetesen kellett egy támogató szülői háttér. Ezúton szeretném megköszönni a szülőknek a befektetett energiájukat és segítségüket!

Az őszi szezonban szinte minden hétvégén voltak tornák és mérkőzések így mindenkinek bőven jutott játéklehetőség. A tornákon mindig próbáltunk egységes, szervezett játékkal előrukkolni. Mérkőzéseken törekedtek arra a játékosaim, hogy visszaadják azokat a technikai és taktikai elemeket amelyeket edzéseken szoktunk gyakorolni. Ebben az életkorban a legfontosabb hogy a gyerekek élvezzék a játékot, fejezzék ki önmagukat a pályán játék közben és mutassák meg kreativitásukat.

Voltak parádésan sikerült tornáink és voltak ahol visszafogottabb teljesítményt nyújtottunk. Mindkettő hasznos és elő tudja segíteni egy csapat fejlődését. A jó dolgokat igyekeztünk hangsúlyosabbá tenni és erősíteni bennük, a hibákból megpróbáltunk tanulni és fokozatosan kijavítani azokat. Általános összképet tekintve sikerült tornáról tornára valami újdonsággal előrukkolnunk ami a gyerekek intelligenciájának és hatékony befogadóképességének köszönhető. Játékunk az őszi szezon második felére állt össze olyan formában amit a későbbiekben is szeretnék látni a pályán.

Minden játékosomnak köszönöm a fél év során tanúsított hozzáállását és maximális dicséretet érdemelnek az edzéseken, mérkőzéseken nyújtott teljesítményükért.

Jövőre folytatjuk a megkezdett úton, addig is jó pihenést Mindenkinek!

 

Kapcsolódó témák: U9-es csapatunk
Kiemelt videó
Ilyen volt a 4. Tigris Kupa a Répce Sportcsarnokban tovább
Eseménynaptár
hétHKSZECSPSZOV
2212
233456789
2410111213141516
2517181920212223
2624252627282930
Király induló
Irigy Hónaljmirigy - Szombathelyi Tigrisek