Hírek
vissza
2023/604

A GNK Dinamo Zagreb győzelmével zárult a Kiraly CupSzerző: Németh Zsolt

A GNK Dinamo Zagreb győzelmével zárult a Kiraly Cup

 

Jó hangulatban, nagy érdeklődés, látványos és hangos szurkolás közepette zajlott a Kiraly Cup második versenynapja. Az időjárás is kegyes volt a rendezvény résztvevőihez, semmi nem zavarta meg a mérkőzések lebonyolítását. Horvát győztes, portugál második és magyar harmadik helynek örülhettek a dobogósok.

 

 

 A húsz éves Király Sportlétesítmény jubileumára szervezett nemzetközi torna, a Kiraly Cup második versenynapján az előző napi csoporteredmények alapján kaptak besorolást az U11-es csapatok. A legjobb öt együttes mérkőzött az első öt helyért, a következő öt a 6.-10. helyért és így tovább a 11.-15. majd a 16.-20. hely eldöntéséért.

A legjobbak között nagy versenyfutásban volt egymással a Dinamo és a Parma. Legjobb magyar együttesként az MTK csapata komoly eséllyel harcolt a dobogóért, amit el is értek a kék-fehérek.

A Király SE együttese a harmadik csoportban, a 11. helyért lépett ma pályára, végül három pontot szerezve csoportjában a negyedik, a teljes mezőnyben a 14. helyen zárta a kupát.

A horvát csapat végül mind a négy vasárnapi mérkőzésén győzött, és magabiztosan nyerte el az első alkalommal kiírt kupát. A Benfica csak tőlük kapott ki, így a második helyen zárt, az MTK 4 pontot begyűjtve szép sikert ért el a harmadik hely megszerzésével.

A torna teljes végeredménye:

1. GNK Dinamo Zagreb

2. SL Benfica

3. MTK Budapest

4. DAC 1904

5. Parma Calcio 1913

6. MOL Fehérvár FC

7. DVSC

8. Manchester United FC

9. UTE

10. Partium LA

11. Klagenfurt FC

12. FTC

13. PMFC

14. Király SE

15. Gyirmót FC

16. ETO FC Győr

17. Credobus Tehetségközpont

18. ZTE

19. FC Ajka

20. Sárvár FC

 

A torna legjobb kapusa: Mislav Petener (Dinamo Zagreb)

A legjobb mezőnyjátékos: Francisco Cunha (Benfica)

Gólkirály: Emilio Keita (Parma)

 

Mindkét napon több mint 30 értékes tombolanyeremény is gazdára talált, a felajánlók jóvoltából. Számos cég, vállalkozás járult hozzá ehhez, de több vendégcsapat is hozott magával értékes ajándéktárgyakat, amelyekhez a szerencsés tombolázók hozzájuthattak. A főnyeremény, egy több mint 400 ezer forint értékű kanapé is vasárnap lelt gazdára, az ADA Hungária Kft. felajánlásának köszönhetően.

Az esemény lehetőséget adott arra is, hogy teljesüljön egy kilenc és fél éves kisfiú, Könczöl János kívánsága. Janó maga is kapus és Király Gábor az egyik példaképe, ezért a Vas Népe gyermeknapi akciójában azt kérte, hogy találkozhasson a 108-szoros válogatott kapuvédővel. Király Gábor vasárnap délelőtt fogadta őt és édesanyját a Király Sportlétesítményben, ahol frissen aláírt autogramkártyákat is ajándékozott Janónak.

A labdarúgást kedvelő érdeklődők, mindenki, aki kilátogatott a Király Sportlétesítménybe a két nap alatt, emlékezetes sportélménnyel gazdagodhattak, neves európai és hazai klubok ifjú tehetségeinek, sokszor látványos és eredményes játékát látva. A záróünnepségen Király Gábor, a létesítmény tulajdonosa elmondta: Arra a tornán felmerült kérdésre, hogy lesz-e folytatása a rendezvénynek, már most egyértelmű igennel tud válaszolni.

Folytatás tehát 2024-ben!

 

Fotó: Láng Veronika

Kapcsolódó témák: U11-es csapatunk

Képek

Kiemelt videó
Ilyen volt a 4. Tigris Kupa a Répce Sportcsarnokban tovább
Eseménynaptár
hétHKSZECSPSZOV
051234
06567891011
0712131415161718
0819202122232425
0926272829
Király induló
Irigy Hónaljmirigy - Szombathelyi Tigrisek