2021/924

A CREDOBUS Tehetségközpont otthon tartotta a pontokat

Az U19-es és az U17-es bajnokságban lejátszott mérkőzésen is mosonmagyaróvári siker született.

MLSZ regionális U19-es bajnokság, Észak-Nyugat: CREDOBUS-Tehetségközpont-Király SE 4-1 (1-1).

Király SE: Bencze - Takács K., Tóth K., Sásdi (Márk az 84. p.), Bősze - Nyári (Balázs az 57. p.), Reseterits - Szmolek (Fábián a 46. p.), Vigh, Kovács A. - Baranyai (Szakály az 57. p.). Edző: Kovács Zsolt.

Gólszerzőnk: Kovács A.

Kovács Zsolt, vezetőedző: - A bajnokság eddig két veretlen, 12 pontos csapata találkozott. Ennek tükrében az első félidő iramában egy magas színvonalú mérkőzést hozott. Reseterits passzából Kovács A. hamar vezetést szerzett csapatunknak, de sajnos gyorsan jött is a válasz. A hazaiak domináltak inkább, de ellentámadásainkban végig veszély volt. A második félidőben folyamatosan vettük át a mérkőzés irányítását, sikerült ellenfelünket távolabb tartani kapunktól. 1-1 állásnál Fábián gólba tartó fejesét a hazai védő sodorta ki. Utólag kiderült, ez volt a mérkőzéslabdánk. A 77. percben négy játékosunk nézte végig, ahogy a 16-os vonalánál az ellenfél támadója elpasszolja a labdát, ami a kapunkba gurult. Hátrányban próbáltunk előre menni, de hátul szervezetlenek maradtunk, amit Mosonmagyaróvár kegyetlenül ki is használt. Összességében, megérdemelt hazai siker született a rangadón, bár az eredmény túlzó. Gratulálunk ellenfelünknek, sajnos ezen a találkozón kapura nem voltunk elég veszélyesek.

MLSZ regionális U17-es bajnokság, Észak-Nyugat: CREDOBUS-Tehetségközpont-Király SE 2-1 (1-1).

Király SE: Szlámer - Sós, Tóth M., Vass, Németh B. (Tasnádi a 38. p.) - Szabó B. - Kiss R., Naisz, Katona, Horváth B. - Ligeti L. (Kálmán a 82. p.)  Edző: Balogh István.

Gólszerzőnk: Szabó B.

Balogh István, vezetőedző: - Kicsit megilletődötten kezdtük a meccset a második helyezett otthonában, beszorultunk a kapunk elé, kontrákat nem tudtunk vezetni. A hazaiak fölénye a 16. percben góllá érett, egy szöglet utáni kavarodást követően, megérdemelten szereztek vezetést. Ezek nem a mi perceink voltak, de szerencsére átvészeltük ezt az időszakot. A félidő közepén átszerveztük a csapatot, és innentől kezdve már sokkal jobban játszottunk. A védekezés mellett tudtunk kontra támadásokat vezetni, és egy ilyen akció után Horváth B. remek centerezéséből Szabó Bálint egalizált. A második félidőben nagyon masszívan védekeztünk, és bár ellenfelünk nagy labdabirtoklási fölényben játszott, a kapunkra csak ritkán jelentettek veszélyt. Nagyon bosszantó, hogy 15 perccel a vége előtt egy rosszul eltalált, lecsúszott beadás a hálónkban kötött ki. A csapat természetesen nem adta fel, beszorítottuk a hazaiakat a kapujuk elé, de sajnos egyenlíteni már nem tudtunk. Összességében a hazaiak nem érdemtelenül nyerték meg a mérkőzést, sokat tettek érte, de egy kis szerencsével egy pontot hazavihettünk volna. Elégedett vagyok a társasággal, mindent kiadtak magukból igazi csapatként küzdöttek!