2017/806

Két gólos hátrányból fordított és továbbjutott a Király SZE

Fordulatos mérkőzésen 4:2-es győzelmet aratott a Király SZE Vépen és továbbjutott a Magyar Kupa 1. fordulójából.

Szakadó esőben 5 perc csúszással indult Vépen a Magyar Kupa mérkőzés. A hazai csapat taktikusan játszva megszerezte a vezetést, Bezdi Szabolcs talált be, majd nemsokkal rá még eggyel növelte előnyét csapatának a vépi csatár. Az első féliő vége előtt Hujber Gábor jókor szépített, meccsben tartva a Király SZE-t.

A második félidőben állandósult a Király SZE nyomása, többet birtokoltuk a labdát, sorra vezettük a támadásokat, de a befejezések nem sikerültek. A Vép inkább csak kontrákra épített. Sokáig úgy tűnt, hogy  nem tud az eredményen változtatni az egymást bíztatva játszó Király SZE, mígnem a csereként beállt Szalay Csaba szabadrúgása után a kipattanót Polgár Bálint kotorta be a vépi kapuba a 82. percben. Az egyenlítés felszabadította a Király SZE-t, a Vép egyre fáradt, így jött a védő Marton György szöglet utáni fejes gólja a 86. percben és a jól játszó Hegedűs Martin távolija fektette két vállra -a kapusát piros lap miatt elvesztő-Vépet, beállítva a 4:2-es végeredményt.

Videón a Király SZE egyenlítő-, a harmadik- és a negyedik gólja, valamint Hegyi László vezetőedző értékelése.

Vép-Király SZE 2:4 (2:1)

Magyar Kupa Vas megye (országos) 1. forduló

gólsz: Bezdi Sz 18' 23' illetve Hujber G 37' Polgár B 82' Marton Gy 86' Hegedűs M 91'

KSZE jók: Varga Attila, Polgár Bálint, Hegedűs Martin, Hujber Gábor