2017/1009

Jó jegyek, jó foci!

A Király SZE U11 a hétvégén Táplánszentkereszten szerepelt Bozsik tornán.

Vasárnap szemerkélő esőben kezdődött az újabb forduló. Bő kerettel érkeztünk, így lehetőségünk adódott a 2008-as korosztály kisegítésére is, mindhárom mérkőzésükre más és más játékosunk jelentkezett és játszott az eggyel fiatalabb korosztályban.

A saját csoportunkban először a Grundball 2008-as fiataljaival mérkőztünk meg. Ebben a korosztályban még nagyon észrevehető az egy év különbség, így végig dominálva, sok-sok támadást kialakítva, azokat azonban szinte mind kihasználatlanul hagyva győztünk 2-0-ra.

Következett a Viktória elleni mérkőzés, ahol a játékidő feléig minden rendben volt, 2-0-ra vezettünk, azonban a cserék után megzavarodtunk és zsinórban 4 gólt kapva 4-2-es vereséget szenvedtünk. Csak magunkat okolhatjuk, hiszen a cserék után egy szétesett csapat benyomását keltettük, így egy megnyert mérkőzést adtunk oda, az amúgy lelkesen és jól játszó Viktóriának.

A záró fordulóban egy alapos fejmosást követően kiszakadt a gólzsák és a Kőszeg FC elfáradó fiataljait 10-0 arányban győztük le. Itt sem a jó játék, inkább a viszonylag jó helyzetkihasználás jellemezte a csapatot.

Dobos Péter, a Király SZE U11 edzője:-Nem játszottunk jól, azonban a gyengébben játszó ellenfelek ellen már tudjuk hozni a kötelezőt. Minden játékosnak az a feladata, hogy azonos szintre kerüljön, így a cserék is tudják azt a játékot nyújtani, amit elvárok tőlük. Nagyon fontos, hogy elkezdődött a suli, és a srácok "nem ragadtak be a rajtnál" jó jegyekkel kezdték a tanévet, ami legalább annyira számít, mint a pályán nyújtott teljesítményük.

Két hete Horváth Zsombor, most Horváth Mátyás érdemelte ki a legjobb teljesítményt nyújtó játékosnak járó oklevelet.

Értékelések a meccs után és az öltözőben a Jánosháza elleni 6:0 után tovább
5118192021222324