2017/415

Fontos idegenbeli győzelem

A Király SZE U16 a megyei bajnokságban 3:1-re nyert Nádasdon.

Az elmúlt mérkőzésekkel ellentétben  már az elejétől mi domináltunk, de a hazai védők állták a sarat. Réti Marcellt nem tudták tartani a szélen, rendre faulttal sikerült csak megállítani. Az egyik ilyen eset után maga a sértett állt a labda mögé, beadására pedig Egervölgyi Dominik érkezett (0:1). Egy újabb vendég szabadrúgás után a kapus kezében kötött ki a labda, aki egy előrevágott labdával megtalálta elől álló társát, aki bagyalogolt a 16-oson belülre és egyenlített (1:1).A folytatásban Kovács Dominik szerezhetett volna kétszer is újra vezetést a Király SZE-nek, de helyzetei kimaradtak, a túloldalon pedig egy szöglet után kellett Horváth Szilveszternek háromszor is nagyot védenie.

A második félidőben teljesen visszaálló hazaiak őrizték az eredményt, kontrákra álltak be. Egy labdaszerzés után Horváth Patrik ugrott ki a védők között, eltolta a labdát a kapus mellett, majd a kapufára gurított, a kipattanót  Csercsics Adrián 10 méterről a léc alá vágta (1:2). 10 perc volt hátra, amikor egy fegyelmezetlenségi hibát követően emberhátrányba kerültünk. A vendégek felívelt labdákkal próbálkoztak, teljesen kinyíltak. A 85.percben szögletet végzett el a Nádasd, a lecsorgó labdára Takács Dominik reagált a leggyorsabban, aki a saját 16-osán belülről kihozva a labdát megvert két védőt, a félpályától egyedül vezette a labdát a kapusra, akit egy csellel elfektetett és higgadtan a kapuba gurított (1:3)

- Az első két fordulóban jöttek az eredmények, de nem voltam elégedett a mutatott játékkal. A héten sikerült edzőmeccset játszanunk, volt lehetőségünk együtt gyakorolni egész héten és a mai mérkőzésen is keményen dolgoztunk, megérdemelt győzelmet arattunk. Az egész csapatot szeretném kiemelni, egy ilyen győzelemre nagyon szükségünk volt -  mondta Németh Bálint.a Király SZE U16 edzője.

Nádasd-Király SZE 1:3 (1:1)
Vas megyei U-16 Déli csoport 12. forduló
Joó D 12' ill Egervölgyi D 15' Csercsics A 75' Takács D 83'