Hírek
vissza
2019/1208

Berlini út: Az értelmes gyerekből lesz jó focista

Berlini út: Az értelmes gyerekből lesz jó focista

A Király SE és a Hertha Akadémia hosszútávú együttműködésének keretében a Király 9 fős delegációja a német fővárosban töltött közel egy hetet. Az útról cikksorozatban számolunk be. Ezúttal Schimmer Szabolcs, edzőnk osztja meg élményeit! 

Schimmer Szabolcs, a Király edzője:- Nagyon tetszett, amit láttam. Egyszerűen követelik meg a futballt a gyerekektől, de azt maximálisan. Óriási fegyelem volt, az egy hét alatt egy edzőnek sem kellett noszogatni vagy rászólni a gyerekekre. Azt érzékeltem, hogy az intenzitás erősebb, az iram sokkal gyorsabb és ami különbség még, hogy magasabb arányban hoznak a gyerekek jó döntéseket. Az edzésidők, pihenőidők pontosan be voltak tartva, nincsenek csúszások. Egy helyen van minden: edzőpályák, épületek, kiszolgáló egységek. Így a gyerekek is látják, hova lehet eljutni, mert mondjuk a nagycsapat mellettük edz.

Működik egy Sportiskola az Akadémián, itt az érettségi követelmény. Az vallják, hogy az értelmes gyerekből lesz jó focista! A sok futballesemény (edzések, mérkőzések, tornák) miatt egy évvel hosszabb a képzés, öt éve alatt kell letenni az érettségit.

Mi ottjártunkkor edzéseket látogattunk, edzőmérkőzéseket nézhettünk meg és az Akadémia vezetője tartott nekünk interaktív előadást, ami számomra az egyik legjobb program volt, hiszen mindenről kérdezhettük is az előadót. Szimpatikus volt nagyon, hogy az összes edző, vezető, háttér ember kötődik a klubhoz, általában egykori játékosok. Itt megbecsülik azt, aki letett az asztalra és elkötelezett a klub iránt. 

Az elsőtől az utolsó gyakorlatig jegyzeteltem, itthon most a szétválogatás történik, hogy melyiket tudom az egyéni képzéseken hasznosítani. Óriási élmény volt nekem is összefutni a folyosón Jürgen Klinsmannal vagy épp a teltházas Olimpiai Stadionban látni mennyire imádják a németek futballt és hogy milyen jól megfértek a Hertha és Dortmund szurkolók. Király Gábor neve fogalom a német fővárosban a mai napig. Köszönöm a klubnak a lehetőséget!

A cikksorozat 1. része itt érhető el!

                    2. része itt érhető el (Hegyi László)

                    3. része itt érhető el (Hajmási Milán)

Kiemelt videó
Tigris Kupa U11 tovább
Eseménynaptár
hétHKSZECSPSZOV
1412345
156789101112
1613141516171819
1720212223242526
1827282930
Király induló
Irigy Hónaljmirigy - Szombathelyi Tigrisek