Egyesület

Egyesület bemutatása

A Király Sportegyesület 2006. májusában alakult meg. Szabadidősport egyesületből mára már utánpótlás műhellyé vált. Több, mint 200 labdarúgóval, több, mint 20 edzővel. K1RALY-Egy csapat, egy család!

Király Gábor és édesapja Király Ferenc alapították meg 2006-ban Szombathelyen a Király Sportegyesületet.

Kezdetben a szabadidő-és tömegsport űzését, támogatását tűztük ki célul. Az első 10 év erről szólt. 2016-ban kezdtük meg a második 10 évet,  mint labdarúgó utánpótlás műhely.

Ma már több, mint 200 igazolt labdarúgóval rendelkezünk, így óvodás kortól a felnőttig van előrelépési lehetőség az egyesületen belül. Utánpótlás csapataink U12-től országos bajnokságban szerepelnek, és az U17-es U19-es korosztályban játszó  labdarúgóink lehetőséghez jutnak hétről hétre a felnőtt csapatban is. Hosszú távú célunk, -amikor a Király SZE megérik rá-, saját bázisunkra építve szeretnénk kiállítani Szombathelyen ismét NBIII-as csapatot.

Hosszútávú egüttműködést kötöttünk a Hertha Akadémiával, ez egyrészt kinyitotta az egyesület előtt a lehetőségeket, másrészt a német filozófia és tapasztalat segíti a szakmai munkát.

Büszkék vagyunk otthonunkra, hiszen a KIRÁLY Sportlétesítményben minden körülmény adott, hogy európai körülmények között, tiszta, rendezett folyamatosan bövülő környezetben éljük mindennnapjainkat!

Klubinfó:

-Név: Király Sportegyesület

-Alapítás éve: 2006.

-Szín: sárga-szürke

-Címerállat:  tigris

-Jelmondat K1RÁLY-  Egy csapat, Egy család!

1720212223242526